Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Europeiska ledare uttrycker solidaritet med Israel inför raketbeskjutning från Gaza

DELA MED SIG:

publicerade

on

RaketFrankrikes president Francois Hollande har uttryckt sitt lands solidaritet med Israel inför fortsatt raketbeskjutning från Gaza, i ett telefonsamtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Republikens president upprepade "att Frankrike starkt fördömer dessa aggressioner", sade ett uttalande från Elysee Palace, det franska presidentskapet. Hollande sa också att det var upp till den israeliska regeringen "att vidta alla åtgärder för att skydda sin befolkning inför hot".

Han påminde om "behovet av att förhindra en upptrappning av våldet."
Tidigare har den brittiske premiärministern David Cameron starkt fördömt de "förfärliga attackerna" som utförs av Hamas mot civila israeler, och upprepade Storbritanniens starka stöd för Israel inför sådana attacker och underströk "Israels rätt att försvara sig från dem."

Cameron ringde sin israeliska motsvarighet Benjamin Netanyahu onsdag kväll (9 juli) för att diskutera situationen och upprepade sitt lands stöd, sade en taleskvinna för Downing Street.
Samtidigt fördömde Tysklands förbundskansler Angela Merkel raketattacker mot Israel från Gaza i ett telefonsamtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, sade en taleskvinna för regeringen.

"Kanslern ringde i dag till Herr Netanyahu och fördömde utan förbehåll raketbeskjutning mot Israel", sade hon. "Det finns ingen motivering" för sådana attacker, sa Merkel till Netanyahu, enligt hennes taleskvinna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend