Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

USA:s vicepresident Joe Bidens samtal med Ukrainas president Petro Porosjenko

DELA MED SIG:

publicerade

on

2014-06-17T125947Z_1_LYNXMPEA5G0L3_RTROPTP_4_UKRAINE-CRISIS-BIDENUS Vicepresident Joe Biden (avbildad) talade 16 augusti med Ukrainas president Petro Poroshenko om situationen i Ukraina. President Poroshenko noterade att ukrainska humanitärt bistånd hade redan levererats till den internationella kommittén för Röda korset, men det säker passage hade ännu inte säkrats från separatister för leverans av rysk hjälp.

De två ledarna enades om att Rysslands skicka militära kolumner över gränsen till Ukraina och dess fortsatt tillhandahållande av avancerade vapen till separat var oförenligt med någon önskan att förbättra den humanitära situationen i östra Ukraina. Båda ledarna bekräftade sitt stöd för en diplomatisk lösning på krisen och uppmanade Ryssland att inleda förhandlingar i god tro.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend