Anslut dig till vårt nätverk!

AVS

Framtiden för #ACPEU-partnerskapet som ska debatteras i Cotonou

DELA MED SIG:

publicerade

on

AVS-EU-planerna efter Cotonou, kampen mot cyberbrottslighet och terrorism i Sahel, liksom klimatförändringarna kommer att dominera debatten i 36: s parlamentariska AVS-EU-parlamentariska församlingen.

Från 3 till 5 December 2018 samlar AVS-EU: s gemensamma parlamentariska församling (AVS) parlamentsledamöter och parlamentsledamöter från 78-länder över Afrika, Karibien och Stilla havet (AVS) för att träffas i Cotonou, Benin.

“Let us not lose sight of the three pillars of the Cotonou Agreement: development co-operation, economic and trade cooperation and the political dimension. We must avoid going backwards and, above all, avoid focussing only on economic aspects,” said Michèle RIVASI, co-president of the ACP-EU JPA for the European Parliament.

Arbetsprogram för sessionen

36-plenarsessionen i den gemensamma parlamentariska AVS-EU-församlingen öppnas formellt på måndagen 3 i december av dess vice ordförande Michèle Rivasi för Europaparlamentet och Joseph Owona Kono för AVS-länderna.

Internationella samarbets- och utvecklingskommissionären Neven Mimica (avbildad) kommer att företräda Europeiska kommissionen. Ekonomi- och utvecklingsplanen för Tchad, Issa DOUBRAGNE, kommer att företräda AVS-rådet. Den rumänska utrikesministerns utrikesminister Maria Magdalena GRIGORE kommer att företräda ordförandeskapet för Europeiska unionens råd. De tre ständiga utskotten (utskottet för ekonomisk utveckling, finans och handel, utskottet för politiska frågor, utskottet för sociala frågor och miljö ) kommer att träffas lördagen den 1ST december för att anta rapporter om kampen mot cyberbrott och narkotikahandel, utvecklingen av små och medelstora företag (SME) som är kärnan i den ekonomiska omvandlingen i AVS-länderna, bekämpa människohandel i AVS-länderna och främja genomförandet av Den externa dimensionen av EU: s handlingsplan mot människohandel.

På söndagen 2 december från 14h till 15h30 träffas parlamentsmedlemmarna med ungdomar i Benin för att diskutera "sysselsättningsmöjligheter för ungdomar".

Annons

Parlamentsmedlemmarna får också möjlighet att besöka ett samordningscenter för den regionala elmarknaden, som svarar på problemet med elbrist och Songhaï-centret, ett exempel på familjeodling som ett sätt att uppnå en hållbar livsmedelssäkerhet.

Bakgrundsinformation om den gemensamma parlamentariska församlingen

Den gemensamma parlamentariska AVS-EU-församlingen samlar parlamentsledamöter och parlamentsledamöter från stater i 78 Europeiska unionen (EU) och stater i Afrika, Västindien och Stilla havet (AVS) som har undertecknat Cotonouavtalet, vilket utgör grunden för samarbetet och utvecklingen av AVS-EU arbete.

Informationsnotat för media

Twitter-konto för Europaparlamentets utrikesutskott @EP_ForeignAff

#ACPEU

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend