Anslut dig till vårt nätverk!

Afrika

#Huawei Abraham Liu: "Huawei hjälpte miljontals afrikanska människor"

DELA MED SIG:

publicerade

on

At today’s (24 June) Bruegel event on ‘China’s Investments in Africa: Consequences for Europe’ held in Brussels, Abraham Liu (avbildad), huvudrepresentant för Huawei till EU-institutionerna, har påpekat Huaweis betydande bidrag till IKT-omvandlingen i Afrika.

"Många platser i Afrika väntar fortfarande på att bli uppkopplade. Vi är dock glada över att se att många fler regioner i Afrika hoppar över 20-talets IKT-infrastrukturer för att genast landa 21-talets teknologier utan bördan av det gamla nätverket. Till exempel genom Huawei Mobile Money-lösningen som vi lanserade tillsammans med Safaricom, en ledande mobilnätsoperatör delvis ägd av Vodafone, kompenseras brister i det lokala banksystemet, vilket gör det möjligt för 12.8 miljoner kenyaner att göra kontantlösa transaktioner via mobiltelefonbank. Bredbandsnätverkets hastighet i vissa huvudstäder i Afrika är till och med före sina motsvarigheter i Europa, säger Liu.

Enligt Liu: "Med teknologier som Huawei RuralStar, en innovativ och förenklad lösning för landsbygden, tillhandahåller vi mer kostnadseffektiva anslutningar till varje hörn i Afrika. Till exempel är Tobolo en avlägsen by i Nigeria och ligger 23 km från närmaste basstation. För att kunna ringa måste byborna köra sina motorcyklar flera kilometer för att hitta signaler. Dagen då RuralStar-platsen installerades bildade byborna en lång kö för att köpa mobiltelefoner. Med anslutningsmöjligheterna rådande, sjönk mobiltaxorna i Afrika från 5 € per minut i början av 2000 till flera cent just nu. Huawei hjälpte miljontals afrikaner att vara anslutna till varandra och till omvärlden.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend