Anslut dig till vårt nätverk!

Världen

Davos-eliterna misslyckas mänskligheten: rysk olje- och gasexport som underblåser Putins barbariska krig och förstör vår planet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Som Davos World Economic Forum närmar sig ett överväldigande slut, den uppenbara skillnaden mellan världseliten och den hårda realitet som vanliga medborgare möter dagligen i Ukraina får Razom We Stand att kräva brådskande åtgärder mot rysk olje- och gasexport. 

Medan de privilegierade flyger klimatförstörande privatjetplan Till Davos kräver vi ansvarsskyldighet och beslutsamma åtgärder för att få slut på finansieringen av Rysslands brutala aggression, som är bankrullerad av deras fossilbränsleexport, trots svaga sanktioner mot dem. Kryphål i sanktioner kostar oskyldiga ukrainare livet varje dag; Väst måste skapa fullständiga och fullständiga sanktioner och sätta stopp för Rysslands megaprojekt som Arctic LNG2.

World Economic Forums eget rapport denna vecka om effekterna av klimatförändringar förutspår ytterligare 14.5 miljoner dödsfall och 12.5 biljoner dollar i ekonomiska förluster över hela världen till 2050 direkt på grund av klimatförändringar. Ironin är slående: när världseliten anlände till Davos med privata jetplan och fortsätter att investera tungt i fossilbränsleindustrin, verkar de vara omedvetna om det mänskliga lidande som orsakas av klimatstörningar som beskrivs i deras egen rapport. 

"När världens elit solade sig i lyx i Davos denna vecka, rustar Rysslands Arctic LNG 2-projekt upp för att lasta sin första LNG-tanker till Asien. Ryska olje- och gasintäkter redan översteg 87.8 miljarder euro 2023 och förväntas växa till 118.9 miljarder euro i år.  Eftersom Ryssland siktar på att övergå från en energimakt till en militär supermakt, måste väst och öst stoppa sitt bidrag till att finansiera denna omvandling. Köpa fossila bränslen utan att införa sanktioner mot Ryssland eller företag som gazprombank, som ger konsekventa betalningar för ryska kolväten, finansierar ytterligare Putins krigsmaskin.

Denna skarpa verklighet, tillsammans med de senaste resultaten från World Economic Forums rapport om den globala uppvärmningens inverkan på hälsan, målar upp en fruktansvärd bild av de konsekvenser vi står inför om vi fortsätter att blunda för de sammankopplade kriserna med klimatförändringar och konflikter. . Den mänskliga avgiften för krig som finansieras av export av fossila bränslen är inte ett abstrakt begrepp; det leder direkt till den tragiska förlusten av tusentals oskyldiga ukrainska liv.” konstaterar Svitlana Romanko, grundare och direktör för Razom We Stand.

Putins flaggskepp Arctic LNG 2-projekt, som väst finansierade, lastar för närvarande sin första LNG-tanker till skickas till Asien i slutet av januari. Enligt Globalt vittne30.4 miljoner fat råolja värd cirka 2.05 miljarder euro lämnar ryska hamnar varje vecka, och lyfter fram det allt mer akuta behovet av beslutsamma åtgärder mot rysk energiexport. 

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen uttalande i Davos lyfte fram de gröna alternativen till den smutsiga olje- och gasindustrin. Förra året kom bara en av 20 energienheter som förbrukades i EU från Ryssland, med vind- och solenergi på väg att överträffa Ryssland som Europas primära energileverantörer, vilket signalerar en tydlig förändring i energidynamiken. Europas nyvunna energioberoende måste utnyttjas för att helt bryta banden med rysk olja och gas, en gång för alla. 

Annons

den senaste tidens nedgång i energipriserna, i kombination med överflöd av välsorterade gaslagringsanläggningar och överspänningen in kostnadseffektiv produktion av ren energi på rekordnivåer, visa att Europa har makten att forma sitt energiöde till det bättre. 

Världens ledare måste prioritera mänskligheten framför kortsiktiga ekonomiska vinster och ta djärva steg för att skära av Putins finansiella livlina. Tiden för halva åtgärder har passerat. Vi kräver fullständiga sanktioner mot rysk energiexport för att stoppa cykeln av våld och miljöförstöring, inte bara för Ukraina utan för vår gemensamma planets välbefinnande.

Razom vi står är en ukrainsk organisation som är aktiv internationellt och kräver ett totalt och permanent embargo mot ryska fossila bränslen och ett omedelbart slut på alla investeringar i ryska olje- och gasbolag genom att fasa ut fossila bränslen globalt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend