Anslut dig till vårt nätverk!

Azerbaijan

"Seger"-val kommer att hållas i Azerbajdzjan

DELA MED SIG:

publicerade

on

A significant event occurred in Azerbaijan’s sociopolitical life in 2003. On October 1st – writes Mazahir Afandiyev, Member of the Milli Majlis of the Republic of Azerbaijan.

"Nationell ledare Heydar Aliyev tillkännagav sin avgång från presidentvalet och uppmanade vårt folk att rösta på Ilham Aliyev, den förste vice ordföranden för Nya Azerbajdzjans parti. Han trodde att Ilham Aliyev och New Azerbajdzjans parti skulle fortsätta att göra sitt bästa för Azerbajdzjans tillväxt och vårt folks välbefinnande.

October 15th, 20 years ago, went down in history as one of Azerbaijan’s significant days. On this day, the Azerbaijani people voted for the continuation of Great Leader Heydar Aliyev’s policy and the maintenance of the country’s stability.

President Ilham Aliyev, by his deeds, proved the National Leader’s words, “I believe him as myself.” President Ilham Aliyev created the foundations for a new age and era in Azerbaijan, leading the country toward strategic goals built on the Great Leader’s solid foundation.

In general, President Ilham Aliyev’s pledges have been successfully fulfilled over the last 20 years. The bleeding wound of the Azerbaijani people—the Karabakh crisis—has finally been settled, and substantive steps have been taken to liberate our lands. So, in 2020, the valiant sons of the victorious Azerbaijani Army executed the Supreme Commander-in-Chief’s order and ensured that the valuable flag for each of us flew in our cultural treasure, Shusha.

On October 15, 2023, in the “Year of Heydar Aliyev,” the President of Azerbaijan raised the Azerbaijani flag in the central square of Khankendi, and on November 8, he conducted a military parade of the valiant Azerbaijani army.

“I am glad that over the past 20 years all the promises I made and all the tasks I set for myself have been fulfilled.” Detta uttalande från president Ilham Aliyev visar hur korrekt det azerbajdzjanska folkets 20 år gamla beslut var.

Annons

Thus, during the ongoing transformation in the world, Azerbaijan has created a completely new direction and political model in the region and global politics. On the one hand, the courage of Azerbaijan’s valiant sons was demonstrated to the entire world; on the other hand, Azerbaijan’s lost territories with a 200-year history of statehood were returned, and sovereignty and territorial integrity were assured.

President Ilham Aliyev har visat att hans tjänster till det azerbajdzjanska folket, enastående styrning och anslutning till den azerbajdzjanska ideologin, såväl som den politiska och ekonomiska väg som lagts fram av den nationella ledaren Heydar Aliyev, ständigt utvecklas.

Även om vissa politiska kretsar alltid har försökt misskreditera Azerbajdzjan och kasta en skugga över våra prestationer, kan världen inte längre göra falska anklagelser inför våra prestationer.

I detta ögonblick av omvandling och skapandet av modern politisk arkitektur går republiken Azerbajdzjan, som södra Kaukasus lokomotiv och nytt maktcentrum, in på en ny väg, och naturligtvis bör nya tillvägagångssätt användas. Ur denna synvinkel återspeglar dekretet från Republiken Azerbajdzjans president om att hålla tidiga presidentval till fullo den nuvarande verkligheten samtidigt som det visar för världen hur det azerbajdzjanska folket är mobiliserat kring sin president, statstraditioner och ideologi.

Another noteworthy component of the decree is that elections will be held throughout the republic for the first time in the country’s autonomous history. It is no coincidence that the “Victory” elections will go down in history as clear evidence that our territorial integrity and sovereignty are fully safeguarded.

I would like to emphasize the need for strengthening the political system in order to preserve the gains made and to avoid provocations from states that cannot accept Azerbaijan’s win.

The holding of the first early parliamentary elections in the country’s history in 2020, which played an important role in the country’s socio-political life, and the adoption and approval of the Law of the Republic of Azerbaijan “On Political Parties” created conditions for the formation of a healthier political environment in the country.

Beslutet att hålla tidiga presidentval fattades efter att förfarandet för statlig registrering av politiska partimedlemmar i landet slutförts. Detta har gjort det möjligt för alla statsregistrerade politiska partier att ställa upp i valet. Denna strategi visar att landet erbjuder en rättvis konkurrenskraftig miljö.

President Ilham Aliyev har blivit en symbol för vårt oberoende, Azerbajdzjans röst i världen och garanten för rättigheter och säkerhet för azerbajdzjaner över hela världen längs vår slingrande väg.

I am confident that our people, who will never tire of saying, “Karabakh is Azerbaijan!” will support the country’s leader, who has worked tirelessly for many years to create and implement this slogan in the new elections. I believe our people will actively support the state leader’s foreign and domestic policy and the country’s sustainable development, including the process of transforming native Karabakh into a paradise and creative work in other regions of the country.”

Författare:

Mazahir Afandiyev, Medlem av Milli Majlis av Republiken Azerbajdzjan

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend