Anslut dig till vårt nätverk!

Cypern

Kommissionen lanserar en ny "EU One Stop Shop" för att öka handeln med den gröna linjen på Cypern

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Commission has launched the new ‘EU One Stop Shop Supporting Green Line Trade and Businesses’ service in Nicosia, Cyprus. It is designed to provide information and technical assistance to businesses and individuals who are, or are interested in, trading across the Green Line in Cyprus.

Sammanhållnings- och reformkommissionär Elisa Ferreira (avbildad) said:“Increasing Green Line trade is one of the Commission’s priorities in Cyprus. Green Line trade brings people and businesses together and offers important economic opportunities for businesses from both communities. By fostering trade, we can help to build trust and confidence among the two communities.”

The ‘One Stop Shop’ will provide easy access to valuable information on procedures for Green Line trade to both Greek Cypriot and Turkish Cypriot producers and traders. It will also inform on the EU standards and requirements that Turkish Cypriot products need to comply with when they are placed on the EU market. The service will employ experts who speak Greek, Turkish and English, will offer a new trilingual website, and will organise networking events for producers and traders.

Green Line trade is governed by the EU’s 2004 Grön linjeförordning, som anger villkoren för vilka människor, varor och tjänster kan passera den gröna linjen. Detta är gränsen mellan de regeringskontrollerade och icke-regeringskontrollerade områdena på Cypern.

The ‘One Stop Shop’ is financed from the EU:s biståndsprogram för den turkcypriotiska befolkningen, which aims to facilitate Cyprus’ reunification. The EU has allocated € 688 euro till biståndsprogrammet sedan 2006.

Specifika frågor om den nya tjänsten kan ställas till [e-postskyddad].

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend