Anslut dig till vårt nätverk!

Mänskliga rättigheter

Facebook avplattformar katolsk välgörenhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

 En katolsk välgörenhetsorganisation säger att den har censurerats och avplattformat av Facebook utan förklaring i samband med gruppens nyligen genomförda petitioner som kräver större ansträngningar för att stoppa bortförandet och påtvingad konvertering och äktenskap av kristna kvinnor och flickor i islamiska länder.

Londonbaserade Hjälp till kyrkan i Need Storbritannien lanserade sin kampanj med en serie Facebook-annonser i början av november.

Organisationens insats hölls i samband med lanseringen av sin nya rapport, med titeln "Hör hennes rop," som beskriver det skenande och allmänt ignorerade övergreppet mot kvinnor och flickor som är kristna eller medlemmar av andra religiösa minoritetsgrupper i händerna på islamiska extremister i Nigeria, Moçambique, Irak, Syrien, Egypten och Pakistan.

Inom en vecka, den 10 november, meddelade Facebook välgörenhetsorganisationen att sociala mediejätten kraftigt minskade antalet annonser som gruppen kunde lägga upp. I meddelandet angavs ingen anledning.
"Detta beror på att för många annonser gömdes eller rapporterades för annonskonton som är kopplade till det här företaget. Människor döljer och rapporterar annonser för att de tycker att de är stötande, vilseledande, sexuellt olämpliga, våldsamma, om ett känsligt ämne eller av andra skäl," meddelande anger.

 Bilden visar annonsen som Aid to the Church in Need UK lade ut på Facebook till stöd för välgörenhetsorganisationens petitionskampanj för att hjälpa kvinnor och flickor som förs bort och tvingas konvertera och gifta sig med islamiska män. Med tillstånd av Aid to the Church in Need UK.
Välgörenhetsorganisationen säger att de också har förlorat tillgången till WhatsApp-snabbmeddelandeplattformen och Instagram, båda ägda av Facebook.

Ända sedan restriktionerna infördes säger Aid to the Church in Need UK att de har försökt, utan framgång, att få en förklaring från Facebook. Det närmaste gruppen har kommit att få svar var ett mejl om att ärendet granskas.

"Vi har full förståelse för hur brådskande det här ärendet är och hur viktigt detta är för dig, men sådana situationer kräver en detaljerad utredning och lösning, och med tanke på omständigheterna kan vi inte erbjuda en tidsgräns", står det i mejlet, skickat av "Alex" från "Facebook Concierge Support." John Pontifex, välgörenhetsorganisationens press- och informationschef, sa till CNA att Facebooks agerande effektivt "dödade" gruppens petitionskampanj, som slutade med att samla in 3,210 15 namnunderskrifter. Den summan var ungefär en fjärdedel av vad välgörenhetsorganisationen förväntade sig, baserat på resultaten av en tidigare petition, sa han. Pontifex levererade framställningarna den XNUMX december till Fiona Bruce, en parlamentsledamot som är premiärminister Boris Johnsons särskilda sändebud för religionsfrihet.

Annons

I ett uttalande kritiserade Neville Kyrke-Smith, nationell chef för Aid to the Church in Need UK, Facebook för dess handlingar.
 "Vi är förskräckta över att vår kampanj som syftar till att hjälpa lidande kvinnor har censurerats på ett så drakoniskt sätt", sa han.
"Genom att hävda att de har förbjudit vår annons för att bryta mot dess riktlinjer, men vägra att säga vilka riktlinjer eller hur, har Facebook gjort sig själva till domare, jury och bödel."
Kyrke-Smith fortsatte med att anklaga Facebook för att ha medverkat till de övergrepp som välgörenhetsorganisationen försöker stoppa.
"Genom att stävja den här kampanjen tystar de dessa kvinnor två gånger om", sa han. "De tystas när de grips från sina hem och tvingas leva med sina bortförare, och har nu tystats igen av Facebook."

En annan människorättsförespråkare fokuserade på problemet med människohandel och barnäktenskap, kallade Facebooks agerande mot hjälp till kyrkan i nöd "oroande".
"Tråkigt nog är våld mot kvinnor ett brott mot de mänskliga rättigheterna som överskrider kulturella, etniska och religiösa klyftor. Bistånd till kyrkan i nöds arbete för att stoppa sexuellt våld mot kvinnor förenar och förstärker rösterna från religiösa minoritetsgrupper som spänner över hinduiska, yazidier och kristna. samhällen, säger Laura Bramon Hassan, verkställande direktör för Philomena Project, till CNA.

"Facebook Storbritanniens beslut att attackera denna koalition för att lyfta fram en grupps svåra situation är förbryllande och oroande", sa hon.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend