Anslut dig till vårt nätverk!

Israel

EU:s judiske ledare uppmanar europeiska regeringar att ge medborgarskap till kvarvarande gisslan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska judiska föreningens ordförande Rabbi Menachem Margolin, som leder organisationen som representerar hundratals samhällen över hela kontinenten, uppmanade i måndags (23 oktober) europeiska regeringar att omedelbart bevilja medborgarskap till de återstående gisslan, och uppmanade dem att inte sätta judar genom en ny urvalsprocess, skriver yossi Lempkowicz.

Han gjorde uppmaningen i ett uttalande när han svarade på nyheterna om att Hamas kommer att släppa 50 gisslan med dubbel nationalitet. "Om Hamas nu släpper gisslan med dubbla nationaliteter är svaret klart. Varje europeisk regering bör omedelbart ge medborgarskap till de återstående gisslan. "Jag uppmanar de europeiska regeringarna uppriktigt, snälla tvinga inte judar att återigen gå igenom ett urval," sade han.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend