Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

Ge 0.25 % av BNP för att beväpna Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

"Vi måste påskynda skapandet av den europeiska försvarspelaren. Vi har sett gränserna för Europas beredskap för krig och konflikter, och det är därför vi måste uppgradera vår kapacitet snabbt. Det största säkerhetshotet mot Europa i dag är Ryssland, och vi måste kunna försvara oss själva, oavsett vem som sitter i Vita huset, säger Manfred Weber, ledamot av Europaparlamentet, ordförande för EPP-gruppen inför plenardebatten om att stärka den. europeiskt försvar.
 
”Vi lever i extremt svåra tider och omedelbara åtgärder krävs för att förhindra ännu större utmaningar inom en snar framtid. För det första skulle ett åtagande på 0.25 % av BNP från varje EU-medlemsstat för att beväpna Ukraina vara tillräckligt för att säkerställa att landet kan vinna detta krig”, tillägger Rasa Juknevičienė MEP, EPP-gruppens vice ordförande med ansvar för säkerhet och försvar. 
 
Juknevičienė is not only adamant that Europe must help Ukraine win the war, but also that “we must be fully prepared ourselves – to face both conventional and hybrid attacks. If we do not stop Putin in Ukraine, he will certainly be tempted to go even further and test red lines and our resolve. We must not fear the defeat of Putin’s regime, because it is the only way to achieve sustainable peace on the European continent,” concludes Juknevičienė.
 
EPP-gruppens långvariga krav på skapandet av en starkare europeisk försvarsförmåga har burit frukt. Mycket snart kommer EU-kommissionen att tillkännage en plan för en europeisk försvarspelare, som börjar med skapandet av en europeisk marknad för försvarsvaror.
 
“We should focus on real European added value, such as cyber defence, drones and Europe’s deterrence as a whole, including nuclear. This is where we need Europe because the national level alone cannot deliver these capabilities. If we want to keep the peace, we have to be strong together,” Weber stresses.

EPP-gruppen är den största politiska gruppen i Europaparlamentet med 178 ledamöter från alla EU:s medlemsstater

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend