Anslut dig till vårt nätverk!

Ukraina

20 DAGAR I MARIUPOL: LÄKARNAS BERÄTTELSER

DELA MED SIG:

publicerade

on

Museum of Civilian Voices samlar läkares erfarenheter från belägringen av Mariupol

"20 Days in Mariupol", som vann Oscar för bästa dokumentärfilm spelade in striden om Mariupol 2022. Läkarna, som var mycket med i filmen, fortsatte att arbeta under de mest fruktansvärda omständigheterna ända till slutet. De opererade utan vatten och el och sov i operationssalens korridorer.

Deras berättelser har samlats in av Museum of Civilian Voices of Rinat Akhmetov Foundation.

20 dagar i Mariupol gjordes av regissören och krigskorrespondenten Mstyslav Chernov, med Vasylyna Stepanenko och Yevhen Malolietka. Från de första timmarna av det fullskaliga kriget filmade de filmer som senare blev symboler för kriget. Det är den första ukrainska filmen av en ukrainsk regissör som fick en Oscar.

Här är några av läkarnas berättelser:

Oleksandr Bielash, chef för anestesiologiska avdelningen, påminner om att patienterna räknades först den första dagen. Efter det var det helt enkelt ingen mening. Det var under återupplivningen av lilla Eva, som var det första barnet som dog, som han tilltalade Putin.

Oleksandrs berättelse: https://bit.ly/4cioqhI

Tymur Chumaryn lämnade Mariupol i mitten av mars. Hans vänner informerade honom i tid om att han, en kirurg, var efterlyst av den så kallade "Folkrepubliken Donetsk". Innan dess hade läkaren bott på jobbet i flera veckor och räddat folk.

Annons

Tymurs berättelse: https://bit.ly/3wNfLUd

Den 12 mars gick ryska soldater in på sjukhuset där Ihor Zolotous arbetade. De frågade om det fanns några ukrainska soldater. Dagen innan hade Azov tagit ut sina sårade från sjukhuset, men det fanns försvarare från andra enheter på avdelningarna.

Ihors berättelse: https://bit.ly/4c6FqqY

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend