Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Kommissionen föreslår en standardiserad momsdeklaration för 20 miljoner europeiska företag

DELA MED SIG:

publicerade

on

bilderI oktober kommer EU-kommissionen att föreslå ett standardformulär för momsdeklaration för företag. Varje år lämnas 150 miljoner momsdeklarationer till EU:s skatteförvaltningar. Rapporteringsskyldigheten varierar dock i alla 28 medlemsländer vilket gör det mycket svårt för företag som gör affärer i mer än ett medlemsland att följa så många olika regler. Kommissionens förslag att standardisera momsredovisningsskyldigheten i alla 28 medlemsländer kommer att undanröja ett av de största hindren för företag att utöka sina affärsmöjligheter på den inre marknaden, särskilt små europeiska företag.

Bakgrund

På 6 December 2011 fastställde Europeiska kommissionen en strategi för mervärdesskattens framtid i Europa (se IP / 11 / 1508). Den innehåller ett antal åtgärder för att skapa ett enklare, effektivare och mer robust momssystem i EU anpassat till den inre marknaden, inklusive en standardiserad momsreform. Dagens förslag svarar också på små och medelstora företags indikationer om att momsregler är en av de tio största svårigheterna och kostnaderna de möter när de startar företag och expanderar över gränserna inom Europa (se IP / 13 / 388).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend