Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Hur ser framtiden ut för banker i EU? Berätta kommissionen dina synpunkter

DELA MED SIG:

publicerade

on

london_2410571bDen 7 oktober invigs en tredje omgång av direktsända, interaktiva onlinedebatter – denna gång om banker – mellan medborgare, företag, organisationer och beslutsfattare inom ramen för Inre marknaden Månad (Se IP / 13 / 847 och IP / 13 / 882). Detta är en möjlighet för medborgare och intressenter att lägga fram förslag för EU:s framtid och att debattera dessa förslag online, i realtid, med andra medborgare, intressenter, tjänstemän och ledare och experter från hela Europa. Kommissionen börjar återigen använda webben för att involvera medborgare och grupper i det civila samhället i sin politiska agenda. Onlineforumet erbjuder intressenter en unik och omedelbar kommunikationslinje till Bryssels beslutsfattare. Under inremarknadsmånaden är forumet värd för successiva debatter om fyra teman: jobb, sociala rättigheter, banker och e-handel - på alla 24 EU-språk.

Inre marknaden och tjänster Michel Barnier-kommissionären sa: "Vi har haft två verkligt berikande veckor av onlinedebatter om nyckelfrågor på den inre marknaden: jobb och framtiden för sociala rättigheter i ett föränderligt ekonomiskt sammanhang. Flera hundra politiska förslag lades fram och debatterad. Under den kommande debattveckan kommer vi att ta itu med den svåra frågan om bankreglering. Jag vill höra från folk på plats vad de tycker att vi bör göra för ett mer stabilt banksystem i Europa, och för att se till att finanssektorn, snarare än skattebetalarna, betalar sin beskärda del."

Debatterna kommer att pågå från måndag till onsdag (7-9 oktober) om 140 politiska förslag från 27 länder, allt från ett förslag om att skapa en gemensam europeisk konsumentskyddsmyndighet för alla finansiella tjänster, till ett initiativ som skulle reglera bolån i flera valutor i hela EU . Dessutom kommer 18 livechattsessioner på 9 olika språk att äga rum online, med talare från Finance Watch, de franska, finska och bulgariska centralbankerna, en ledamot av Europaparlamentet och många fler. Den här debatten om finanssektorn äger rum i en tid då konsekvenserna av finanskrisen fortfarande är mycket närvarande i människors och företags vardag. Under de kommande dagarna av debatt kommer människor, organisationer och företag på plats att ha möjlighet att lyfta fram vilka hinder som finns kvar och lägga fram sina förslag på åtgärder på europeisk nivå.

Bakgrund

Single Market Month äger rum online den här. under loppet av fyra på varandra följande veckor, med en annan politik tema utforskade varje vecka:

  • 23-25 september på jobb: Hur man hittar arbete, starta ett företag, eller få kvalifikationer erkända i Europa?
  • 30 September-2 oktober, om sociala rättigheter: Vilka sociala skyddstillstånd finns på EU: s inre marknad, vad gäller pensioner, sjukvård, offentliga tjänster ...?
  • 7-9 oktober på banker: Vad mer kan göras för att skydda insättningar, förhindra en ny finanskris, och se till att banker att investera i den reala ekonomin för att främja tillväxt?
  • 14-16 oktober om e-handel: Hur lätt är det att sälja produkter online, eller köpa dem och få dem levererade över gränserna som kund? Hur skyddade är data personer delar på sociala nätverkssajter?

Den inre marknadens månad ger ett unikt tillfälle för Europas "netizens" att kommentera, utmana och förfina nya politiska idéer som läggs fram online från marken. Det erbjuder deltagarna ett antal sätt att interagera med beslutsfattare. Dom kan:

  • Rösta och kommentera politiska inlägg av individer, organisationer och företag;
  • fråga och debattera med kommissionsledamöter, parlamentsledamöter, EU-experter och nationella personligheter genom livevideochatt; cirka 80 av dessa livechattsessioner är schemalagda under debattens månad, och;
  • Fem deltagare kommer att inbjudas till en slutlig debatt med kommissionär Michel Barnier på Euronews på 23 oktober i Europaparlamentet i Strasburg.

Idéer kan fortfarande skickas in på onlineplattformen. Närmare 700 idéer som lämnas in av intressenter och privatpersoner publiceras på hemsidan. Dessa idéer öppnades för debatt den 23 september för idéerna om jobb och den 30 september för idéerna om sociala rättigheter, och öppnar den 7 oktober för idéerna om banker och den 14 oktober för idéerna om e-handel.

Annons

Oberoende moderatorer kommer att sammanfatta resultaten av dessa debatter - de idéer som deltagarna tycker kan förändra Europa. De kommer också att skrivas i en slutrapport som kommer att publiceras och kan föda in i morgondagens EU-arbete.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend