Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

EU Sustainable Energy Week 2014

DELA MED SIG:

publicerade

on

väderkvarnar_och_arbetare_435960Vad är EU Sustainable Energy Week (EUSEW)?

Nu i sin nionde upplaga, den EU Sustainable Energy Week (EUSEW) – 23–27 juni 2014 – är det främsta evenemanget för offentliga myndigheter, energibyråer, privata företag, icke-statliga organisationer och branschorganisationer som är engagerade i att hjälpa till att möta EU’s energy and climate goals. Den innehåller aktiviteter dedikerade till energieffektivitet och förnybara energilösningar i Europa och runt om i världen.

EUSEW lanserades för första gången av Europeiska kommissionen 2006 och organiseras med stöd av verkställande organet för små och medelstora företag (EASME).

Vad är målet med EUSEW?

EUSEW helps promote the EU’s energy and climate goals, and it serves as an important platform for the exchange of information and best practices amongst participating sustainable energy experts. The EUSEW offers the opportunity to discuss the EU sustainable energy agenda with stakeholders and the general public.

Hur stor är EUSEW och vem är inblandad?

Över 1,000 10,000 organisationer och XNUMX XNUMX individer är aktiva under EUSEW. Dessa inkluderar inte bara företag och myndigheter utan även föreningar och skolor samt nationella, regionala och lokala aktörer som håller sina egna Energidagar.

Annons

Vad finns i programmet för EUSEW 2014?

EUSEW 2014 består av en High Level Policy Conference (HLPC), som kommer att äga rum i Bryssel från 24 till 26 juni, och av mer än 900 evenemang med runt 100,000 XNUMX deltagare över hela EU, såväl som i många länder över hela världen, inklusive Albanien, Vitryssland, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Island, Liechtenstein, Makedonien, Moldavien, Norge, Serbien, Schweiz, Turkiet, Ukraina, USA och Filippinerna. I självaste Bryssel kommer det att finnas några 130 EUSEW-evenemang.

High-Level Policy Conference består av 32 sessioner som äger rum i Charlemagne Commission-byggnaden och ägnas åt hållbar energi. En del av dessa sessioner organiseras direkt av kommissionen, men den största delen organiseras av intressenter som valts ut via en intresseanmälan. Alla dessa sessioner är öppna för allmänheten efter en föranmälan online (nu stängd). Registreringen på plats öppnar den 24 juni kl. 8.00

On 25 June, the Conference will host a side event featuring the winners and short-listed projects of the Sustainable Energy Europe Awards (SEE)’ and ‘ManagEnergy Award’ 2014. The registration for the award ceremony is still open.

Den lokala Energidagar som äger rum över hela Europa kommer att pågå till slutet av månaden.

What are the Sustainable Energy Europe Awards (SEE)’ and ‘ManagEnergy Award’?

The ‘Sustainable Energy Europe Awards (SEE)’ and ‘ManagEnergy Award’ recognise outstanding projects in energy efficiency, renewable energy, and clean transport.

Smakämnen ‘Sustainable Energy Europe Awards (SEE)’ hedra projekt i fem olika kategorier enligt olika policyområden:

 1. Medvetenheten ökar (kommunicera);

 2. utbildningsprogram (inlärning);

 3. byggnader (levande);

 4. energi sparande (tidskrävande), Och;

 5. ren rörlighet (reser).

Av 342 ansökningar som lämnats in till SEE Awards – den högsta deltagandegraden någonsin – har 25 projekt blivit nominerade i de fem kategorierna.

Dessutom ManagEnergy Award recognises regional and local authorities that have played a key role in helping to achieve Europe’s 2020 climate and energy goals. This year’s Award will focuses on those authorities and energy agencies that are addressing energifattigdomoch/eller implementera projekt för förnybar energi or innovativa finansieringssystem för hållbara energiåtgärder. Fem projekt har också nominerats till ManagEnergy Award.

The winners will be announced at the 2014 Awards Ceremony, hosted by Mr Günther H. Oettinger, EU’s Commissioner for Energy, at the Charlemagne building on Ttisdag 24 juni (18-19).

Vad är Energidagarna?

Energidagar är icke-vinstdrivande evenemang, löper under hela juni månad, vilket främja energieffektivitet eller förnybar energi på ett interaktivt sätt. De kan vara alla slags aktiviteter, inklusive presentationer, workshops, utställningar, konserter eller visningar som anordnas av offentliga eller privata organ.

Energidagar hålls i Bryssel, i hela EU och över hela världen.

Varför är främjandet av energieffektivitet och förnybara energikällor viktigt för EU?

Energieffektivitet och förnybar energi är nyckeln i EU:s strategi för att ta itu med de stora energiutmaningarna som Europa står inför idag, för att hjälpa EU att möta sina energi- och klimatmål och säkerställa en trygg energiförsörjning. De hjälper till att tackla klimatförändringarna och banar väg mot en säker och konkurrenskraftig koldioxidfri ekonomi.

Hållbar energi är också kärnan i EU:s Europa 2020-strategin för smart, hållbar och inkluderande tillväxt, där energieffektivitet och förnybara energikällor ses som en betydande generering av sysselsättning och överlag ekonomiskt välstånd.

EUSEW syftar till att visa nödvändigheten och fördelarna med att använda energi på ett intelligent sätt för EU-medborgare och ge råd till individer och företag om hur de både kan bidra till och dra nytta av energieffektiva lösningar.

What are the EU’s energy and climate goals?

Europeiska ledare har satt upp ambitiösa energi- och klimatmål för 2020. Känd som 20-20-20 mål, de inkluderar:

 1. En minskning av EU:s utsläpp av växthusgaser med 20 % under 1990 års nivåer

 2. Ett bindande EU-mål för förnybar energi på 20 % av EU:s energiförbrukning

 3. En 20 % minskning av primärenergianvändningen

För perioden fram till 2030Europeiska kommissionen har också föreslagit ytterligare klimat- och energimål som inkluderar:

 1. Ett nytt mål för att minska utsläppen av växthusgaser med 40 % under 1990 års nivåer

 2. Ett nytt mål för förnybar energi på minst 27 % av EU:s energiförbrukning

 3. A continued role for energy efficiency in the EU’s energy strategy, the specifics of which are still to be decided.

EUSEW 2014 mediahöjdpunkter i Bryssel

Günther Oettinger, EU commissionär för energi, kommer att delta i följande evenemang:

 1. Energieffektivitetspolicy – ​​En policy för försörjningstrygghet, konkurrenskraft och hållbarhet(Tisdagen den 24 juni 15h, Charlemagne building, Rue de la Loi 170, Room Alcide de Gasperi). Energy efficiency remains a cornerstone of the EU’s efforts to foster growth, increase competitiveness and employment, ensure energy security and achieve a sustainable energy system for the European Union. In his speech, the Commissioner will focus on the development of future energy efficiency policies in light of the 2030 Communication, the review of the Energy Efficiency Directive (EED), and the recent developments in the discussion on energy security.

 2. Vägen framåt för europeisk energieffektiv produktpolicy(Tisdagen den 24 juni 16, Charlemagne building, Rue de la Loi 170, Room Alcide de Gasperi). In his speech, the Commissioner will focus on the European Union’s policies for energy efficient products’ contribution to the 2020 targets for energy-efficiency and greenhouse gas reductions. Topics to be discussed include the on-going review of the Ecodesign and Energy Labelling Directives, the label scales, market surveillance and international co-operation.

 3. Sustainable Energy Europe Awards & ManagEnergy Award Ceremoni (Ttisdag 24 juni, 18h, Charlemagne-byggnaden, Rue de la Loi 170, Room Alcide de Gasperi). Kommissionären och jurymedlemmarna, som leds av Maria Da Graça Carvalho, Europeiska kommissionens huvudrådgivare, kommer att dela ut sex priser: fem till vinnarna av Sustainable Energy Europe Awards och ett till vinnaren av ManagEnergy Award.

Webbplats
Twitter @euenergyweek
Hashtag #EUSEW14

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend