Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Demonstranter samlas i Storbritanniens parlament för att uppmana till #klimatåtgärder

DELA MED SIG:

publicerade

on

Minst 12,000 2050 människor samlades i Storbritanniens parlament på onsdagen för att lobba lagstiftare för att börja driva på de genomgripande förändringarna som behövs för att uppfylla landets nya mål att minska nettokoldioxidutsläppen till noll till XNUMX, sa arrangörerna. skriver Matthew Green.

Protesten var det senaste tecknet på ett uppsving i allmänhetens oro över klimatkrisen, sporrat av rapporter om extremt väder från hela världen och allt mer brådskande varningar från forskare om risken för klimatsammanbrott.

"Normalt är regeringar oroliga för allmänhetens motstånd om de går för långt, för snabbt. Men jag tror att de misstolkar stämningen, de kan gå snabbare och längre, sade Caroline Lucas, Storbritanniens enda gröna partimedlem i parlamentet (MP), till Reuters vid evenemanget.

I den största miljölobbyn som hölls i det brittiska parlamentet träffade delegationer från hela landet minst 200 parlamentsledamöter, enligt arrangörer vid The Climate Coalition och Greener UK, som kombinerar mer än 130 miljögrupper.

Även om Storbritanniens koldioxidutsläpp nu är små i förhållande till stora förorenare som Kina och USA, kan den allmänna stämningen i landet ha större betydelse för den globala klimatdiplomatin.

Storbritannien är favoriten att vara värd för en stor konferens för att driva fram Parisavtalet från 2015 för att minska utsläppen av växthusgaser i slutet av 2020 och förhandlare ser till att regeringen ska vara ett exempel för andra länder att följa.

"Om Storbritannien kan visa att det är en ledare, så kommer det att uppmuntra andra", säger Clara Goldsmith, kampanjchef på The Climate Coalition.

Annons

Storbritannien blev denna månad det första G7-landet att anta ett juridiskt bindande mål för att minska nettokoldioxidutsläppen till noll till 2050, ett steg med långtgående konsekvenser för energi, transport, livsmedel, jordbruk och andra sektorer.

Ändå säger kampanjledare att regeringens stöd för fracking och en tredje landningsbana på Londons Heathrow-flygplats väcker frågor om dess engagemang för en framtid med låga koldioxidutsläpp.

"Mänskligheten förstör planeten och det verkar finnas lite fart att agera", säger Mike Watters, en pensionerad stadsplanerare som reste till parlamentet från staden Milton Keynes. "Vi hoppas kunna påverka vår MP att se det på det sättet."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend