Anslut dig till vårt nätverk!

europaparlamentet

Europeisk judisk ledare uppmanar EU-parlamentets chef att stänga av den spanska parlamentsledamoten för "uppenbar antisemitism"

DELA MED SIG:

publicerade

on

MEP Manu Pineda (bilden), ordförande för delegationen för förbindelserna med Palestina, delade ett Instagram-inlägg av Hitler-affischen som aldrig mer skrevs på att den slits för att avslöja Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som gav nazisthälsning under rubriken "igen", en tydlig brott mot IHRA:s definition av antisemitism, som EU-institutionerna har skrivit under. Ordföranden för European Jewish Association har uppmanat Europaparlamentets ordförande Roberta Metsola att stänga av den spanske parlamentsledamoten Manuel Pineda, ordförande för parlamentets delegation för förbindelserna med Palestina.

Samtalet följde på Pinedas del av en Instagram-berättelsevideo som visar en affisch av Adolf Hitler som ger en nazisthälsning under en banderoll som lyder "aldrig mer". En man med huva sliter sedan av affischen för att avslöja Israels premiärminister Netanyahu vars ansikte och israeliska flagga ersätter Hitlers och hakkorset och lämnar ordet "igen" synligt.

I sitt brev till president Metsola där han uppmanade till avstängning, skrev EJA:s ordförande, rabbin Margolin, "beklagligtvis måste jag bara tre dagar in på det nya året skriva till dig om en uppenbar handling av antisemitism som begåtts av en medlem i ditt hus. Jag förstår att i ett krig kan känslorna bli höga. Men detta kan aldrig vara en ursäkt för att tillåta carte blanche till något hattal, inklusive antisemitism. ''

"I november 2022 hade jag förmånen att överlämna vår King David Award till er i Krakow, dagen efter turnerade vi i Auschwitz tillsammans. Du är en ledare som förstår vad som står på spel och den mörka väg som antisemitism kan leda oss till. Jag minns dina inspirerande ord väl. Du sa att vi borde hedra arvet från Shoahs offer "genom att aldrig glömma, genom att aldrig vara likgiltiga och genom att alltid, alltid säga ifrån".

''Det är dags att säga ifrån. Folk ser upp till sina offentliga företrädare, inklusive Mr Pineda. Allmänheten följer ofta deras ledning. Det råder ingen tvekan om att den här videon som han valde att dela är antisemitisk och bryter mot IHRA-definitionen som EU har skrivit under. Inga ord kan tolkas här. Frågan är vad som kommer att göras?, skrev Rabbi Margolin.

"I en sådan febril tid, med nivåer av antisemitism i Europa på nivåer som inte har setts sedan andra världskriget, är att göra ingenting inte ett alternativ och bara uppmuntrar andra att göra detsamma", tillade han.

Han avslutade: ''"Herr Pineda har visat, offentligt, sin antisemitism. Du måste visa honom att antisemitism inte är välkommen i Europaparlamentet. En avstängning från huset skulle vara det minimum vi kan förvänta oss.”

Annons

 .

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend