Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Eurovision har toppnotan på "Cyprus Unplugged"-showen

DELA MED SIG:

publicerade

on

vissi5Eurovisionstjärnorna Anna Vissi (bilden), Constantinos Christoforou och Despina Olympiou kommer att delta i en "Cyprus Unplugged" förmånskonsert i Palais des Beaux Arts (Bozar) i Bryssel den 9 november. Alla intäkter från evenemanget, organiserat under beskydd av EU-kommissionär Androulla Vassiliou, kommer att gå till välgörenhetsorganisationer på ön för att stödja missgynnade barn och familjer.

"Den ekonomiska krisens sociala dimension har varit hård mot många av våra medborgare. Bakom statistiken om arbetslöshet och välfärd finns det miljontals personliga berättelser om smärta som ofta döljs. Jag är mycket tacksam mot de artister som har tackat ja till att uppträda utan betalning. De insamlade pengarna kommer att förbättra livet för utsatta barn och familjer på Cypern. Samtidigt kommer det att skicka ett tydligt budskap överallt om behovet av mer solidaritet, förståelse och stöd", sade kommissionär Vassiliou.

Musikerna kommer att utföra en "unplugged" (akustisk) konsert, ackompanjerad av gitarr, piano och bouzouki. Evenemanget kommer också att innehålla cypriotisk poesi.

Kommissionär Vassiliou, som bjuder in andra kommissionärer att stödja initiativet, kommer att inleda konserten.

"Våra politiska åtgärder som svar på krisen måste åtföljas av ett svar från samhället självt. Detta måste komma från organiserade grupper, volontärer, kyrkan och andra - men mest från medborgarna själva. Jag hoppas att många människor kommer och visa sitt stöd", tillade hon.

Biljetter till konserten, som kostar 30 €, finns att köpa i Bryssel från Bozars biljettkontor, 23 rue Ravenstein, samt Périple, 115 rue Froissart, Kafenio, Rue Stévin 134 och Attica, 49-51 Rue des Treves. De finns även tillgängliga via e-post från [e-postskyddad] och [e-postskyddad]. Sittplatser är oreserverade.

Följande välgörenhetsorganisationer kommer att dra nytta av konserten:

Annons
  • Alkionides Charity – stödja familjer i nöd
  • Socialtjänsten - flickhotell
  • Föreningen för förebyggande och hantering av våld i familjen

Bakgrund

Anna Vissi, ursprungligen från Larnaca, är en musiklegend i den grekisktalande världen, med en karriär som sträcker sig över fyra decennier. Hon har deltagit i Eurovision Song Contest tre gånger, och representerat Grekland 1980 (Autostop), Cypern 1982 (Mono I Agap - Only Love) och Grekland igen 2006 (Allt). Hon har nått stora försäljningsframgångar med album som Fotia (1989 och Kravgi (2000).

Limassolfödda Despina Olympiou representerade Cypern i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö, Sverige, med låten An me thimasai. Hennes genombrottsalbum Vale Mousiki från 2003, inspelat med Michalis Hatzigiannis, fick platina (mer än 300 000 försäljningar) på Cypern och Grekland. Hon fortsatte med att nå ytterligare framgångar med Pes to Dinata (2008) och Mia stigma (2010). 2012 gjorde Despina ännu en hit med Den s' afino apo ta matia mou, en duett med den grekiska hiphopartisten Stereo Mike.

Constantinos Christoforou, även han från Limassol, har också medverkat i Eurovision tre gånger, och representerade Cypern 1996 med låten Mono Yia Mas, 2002 med Gimme och 2005 med Ela Ela. Han skrev Erimi Poli för Anna Vissi som toppade de cypriotiska listorna 2003.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend