Anslut dig till vårt nätverk!

Spot

”Tyskarna tjuvjusterar våra skickliga arbetare i framtiden” varnar utbildningskampanjen

DELA MED SIG:

publicerade

on

lärlingsutbildning_1819891bTysklands lärlingsprogram på 120 miljoner pund som fyller deras framtida kompetensbrist med brittiska ungdomar har kritiserats av lärlingskampanjen Will Davies, som varnar för att det är just dessa arbetare vi behöver behålla i Storbritannien.

"Inte alla ungdomar kommer att vilja lära sig ett främmande språk och bo utomlands för att få en anständig utbildningsmöjlighet. Framgången eller misslyckandet med detta system beror på om vi kan erbjuda lärlingsplatser av samma kvalitet i Storbritannien", säger Davies, som är medgrundare av fastighetsunderhålls- och renoveringsföretag aspect.co.uk.

Det tyska systemet erbjuder treåriga lärlingsutbildningar som är betalda för alla kostnader som inkluderar löner, hemresor och till och med gratis språklektioner till ungdomar med goda pass på A-nivå.

"Det är uppenbarligen ett frestande erbjudande för de bästa brittiska kandidaterna men dessa människor är nästa generation av kvalificerade arbetare som vi behöver för våra industrier här," tillade Davies.

Tyskland har en åldrande befolkning och dess förhoppning är att unga britter (mellan 18 och 35 år) kommer att gifta sig och bosätta sig i Tyskland efter att deras träningsperiod är över för att fylla sin förestående kompetensbrist.

"Det finns över en miljon unga arbetslösa i Storbritannien och de håller på att bli totalt demoraliserade av arbetsmarknaden. Om vi ​​inte tar itu med problemet kommer vi att betala för vårt misslyckande i decennier framöver", säger Davies.

"Vi måste förbättra kvaliteten på utbildning och lärlingsutbildningar som erbjuds i Storbritannien och motivera ungdomar att engagera sig med dem. Om ungdomar ser att de mest kvalificerade bland dem flyttar utomlands på jakt efter kvalitetsutbildning som sannolikt inte kommer att hjälpa situationen, " han sa.

Annons

aspect.co.uk har utvecklat ett system med startläger för att rekrytera ungdomar till sina egna lärlingsprogram.

"På våra träningsläger fick ungdomar genomgå en serie konditions-, läs- och skrivkunskapstester. De kunde engagera sig i programmet eftersom vi kunde visa att belöningen var genuin träning på jobbet", säger Davies.

"De individer som var beredda att bidra mest till bootcampen var de individer som aspect.co.uk har haft mest nytta av att anställa."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend