Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EIB stöder rehabilitering av järnvägsinfrastruktur i Ungern med ett lån på 250 miljoner euro

DELA MED SIG:

publicerade

on

LOGO CE_Vertical_EN_quadriEuropeiska investeringsbanken (EIB) lånar ut 250 miljoner euro för att finansiera genomförandet av Ungerns program för renovering och uppgradering av järnvägsinfrastruktur för perioden 2013-2016. Målet är att förbättra säkerheten, kapaciteten och prestandan hos den befintliga konventionella järnvägsinfrastrukturen med positiva effekter på pendlare och långväga resenärer samt på godstrafiken.

EIB-lånet kommer att hjälpa de ungerska järnvägarna att bli mer konkurrenskraftiga och attraktiva i jämförelse med mindre miljövänliga transportsätt som på väg. Projektet omfattar olika upplägg som finns över hela landet, särskilt med förbättring av spår, signalering, telekommunikation och broar, samt modernisering av stationer och passagerarbyggnader, inklusive ökad tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet.

Att uppgradera Ungerns transportinfrastruktur och rullande materiel, särskilt järnvägsnätet, är en av EIB:s utlåningsprioriteringar. EIB-lån som beviljats ​​den ungerska transportsektorn sedan banken startade sin verksamhet i Ungern 1990 uppgår till cirka 4.2 miljarder euro, vilket motsvarar 25 % av EIB:s totala låneåtaganden i landet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend