Anslut dig till vårt nätverk!

Ungern

Suveränitetsfelet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Action for Democracy condemns in the strongest possible terms the “sovereignty protection” bill submitted to the Hungarian National Assembly yesterday evening, which uses our organization’s activities as a pretext to launch a vicious attack on free and independent civil society in Hungary.

For the third time in the last six years, the Orbán regime is attempting to delegitimize political and social opposition, civil society organizations and initiatives, and ultimately all organizations over which it has no control. The leader of the Fidesz parliamentary group, Máté Kocsis, made no secret of the fact that the law aims to disempower “left-wing journalists and pseudo-civils”, which paints a very worrying picture of how the Fidesz government thinks about institutions independent of government overreach. 

Den tydliga avsikten med detta Putin-liknande lagförslag är att göra den oberoende pressen och det civila samhället, och att utesluta och stigmatisera medborgerliga organisationer i en utsträckning som drar oroande paralleller med totalitära regimers praxis.

"At Action for Democracy we are proud of our work, and refuse to be used as a scapegoat. The government’s latest attempt to further entrench its power only strengthens our resolve to continue to do all we can to support Hungarian civil society and organizations committed to promoting the rule of law, democracy and human rights. We draw the attention of the international community to the dangers of the law and stand in solidarity with all those who stand up for freedom, the rule of law and democratic values in Hungary,” said David Koranyi, president of Action for Democracy.

För att få en heltäckande förståelse för det nyligen gjorda lagförslaget i Ungern, som kan innebära upp till tre års fängelse för partier och kandidater som accepterar utländsk finansiering, uppmuntrar vi våra läsare att utforska denna detaljerade analys: Ungerska partier och kandidater som tar emot pengar från utlandet kan riskera upp till tre års fängelse. Den här artikeln ger djupgående insikter om konsekvenserna och potentiella effekterna av denna betydande politiska utveckling.

Action for Democracy är en (A4D) är en USA-baserad 501.(c)(4) ideell, partipolitiskt obunden organisation som finansieras genom donationer från individer och stiftelser. Vår rådgivande styrelse består av globalt erkända forskare, diplomater och offentliga personer. För mer information, besök webbsajt.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend