Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Nya EU-regler kom överens om att skydda bankinsättare

DELA MED SIG:

publicerade

on

I en kommentar till godkännandet av överenskommelsen mellan EU:s regeringar och Europaparlamentet om EU-omfattande regler för insättningsgarantisystem, sa vice ordförande för ekonomi- och valutautskottets arbetsledamot Arlene McCarthy: "Vi minns alla scenerna 2007 när hundratals av kunderna i Northern Rock köade för att ta ut sina pengar, med 1 miljard pund borttagen på en dag, och fick panik över att banken skulle kollapsa."

"De här nya EU-reglerna kommer att säkerställa att insättares pengar är skyddade över hela Europa upp till £85,000 100,000 eller €85,000 XNUMX. I händelse av en bankkonkurs kommer insättare att ha tillgång till sina pengar snabbt, inom minst sju arbetsdagar och de insättare som har mer än £XNUMX XNUMX för att de precis har köpt ett hus eller fått en stor försäkringsbetalning kommer också att vara skyddade. 

“These rules are important to draw a line under the mistakes that caused the financial crisis and to ensure depositors money is protected in case a bank fails.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend