Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Frankrikes högsta domstol återinför förbudet mot antisemitiska serier

DELA MED SIG:

publicerade

on

Dieudonne Mbala MbalaFrankrikes högsta domstol återinförde den 9 januari ett förbud mot ett framträdande av den kontroversiella komikern Dieudonne M'bala M'bala, dömd flera gånger för sitt antisemitiska hattal, precis innan det skulle börja.

Förbudet följde ett beslut timmar innan av en domstol i Nantes som upphävde förbudet med domaren som sa att han inte betraktade showen, med titeln The Wall, som att ha "ett angrepp på mänsklig värdighet som sitt främsta syfte". Frankrikes inrikesminister Manuel Valls överklagade skyndsamt till statsrådet mot beslutet att häva förbudet.

Dieudonnes framträdanden har fördömts som antisemitiska och hans senaste show sägs innehålla en rad nedsättande referenser till judar. Mer än 5,000 XNUMX personer skulle se föreställningen i Nantes, den första av flera föreställningar runt om i Frankrike och polisen har placerats utanför lokalen, Zenith-hallen, som en försiktighetsåtgärd.

På sin Facebook-sida vädjade Dieudonne till de som samlats utanför hallen att återvända fredligt till sina hem och sa att han hade nekats tillstånd att tilltala dem. Han sa att han skulle lägga upp en ny video på sin YouTube-kanal den 10 januari.

Manuel Valls kallade statsrådets beslut "en seger för republiken".

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend