Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Flygutsläpp: Ledamöterna når avtalet med det grekiska EU-ordförandeskapet

DELA MED SIG:

publicerade

on

flygplanEU-lagstiftningen om utsläppsrätter för flyg kommer endast att omfatta flygningar inom EU fram till början av 2017, men kommer därefter att gälla för alla flygningar till eller från EU, enligt en informell överenskommelse som nåddes av Europaparlamentariker och rådets ordförandeskap på tisdagen. Lagstiftningen skulle också kräva att medlemsländerna rapporterar om hur de spenderar intäkter från auktionering av utsläppsrätter.

– Förhandlingarna har varit väldigt svåra, men till slut lyckades vi. För miljön är denna överenskommelse bättre än rådets ståndpunkt, men också bättre än kommissionens förslag”, sade ledamoten av Europaparlamentet Peter Liese (EPP, DE) den 5 mars. ”Huvudelementet i kompromissen gäller omfattningen. T

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend