Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Nya europeiska regler för flygplatssäkerhet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Privatiseringen-av-Guarulhos-flygplatsen-vanns-för-R16.2-miljarder.-Photo-by-F.-Mafra-Flickr-Creative-Commons-License.-300x199Idag börjar nya regler som ger för första gången gemensamma standarder för säker design, drift och underhåll på över 700 av de största flygplatserna i EU och EES att tillämpas.

Kommissionens vice ordförande Siim Kallas, ansvarig för transporter, sa "Säkerhet är det överordnade målet för EU:s luftfartspolitik. Med tillämpningen av dessa nya regler kommer flygplatserna att bli säkrare, och det kommer även flygbolagsoperatörerna och passagerarna som använder dessa flygplatser att bli.”

De nya reglerna införde en europeisk rättslig ram för nationella luftfartsmyndigheter för att certifiera flygplatsers överensstämmelse med tekniska och operativa krav, samt för tillsyn av certifierade flygplatser. De möjliggör den nödvändiga flexibiliteten vid avvikelser från flygplatsens utformningsregler vid redan befintlig infrastruktur. De beskriver också de nödvändiga stegen för att omvandla befintliga nationella flygplatscertifikat, baserade på nationella regler, till nya certifikat baserade på de europeiska reglerna.

Kommissionens förordning (EU) nr 139/2014 säkerställer kontinuitet med internationella flygsäkerhetsstandarder som fastställts av International Civil Aviation Organisation (ICAO). När den träder i kraft har Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA) utfärdat ett paket med åtföljande material till förordningen som kommer att hjälpa medlemsstaterna i deras tillämpning av reglerna och tillhandahålla ett harmoniserat genomförande i hela EU.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend