Anslut dig till vårt nätverk!

Spot

European Youth Event: Delta online

DELA MED SIG:

publicerade

on

bannernewssection-925x332Tusentals unga européer har nu ansökt om att delta i European Youth Event 2014 (EYE2014) i Strasbourg i maj. För alla som inte kommer att ha möjlighet att närvara fysiskt kommer det att finnas flera andra sätt att följa och delta i evenemanget online.

Tusentals människor från alla hörn av Europa, inklusive grann- och kandidatländer, har ansökt till EYE2014-evenemanget. De kommer från skolor, universitet, ungdomsorganisationer samt spontana grupper som bildats med hjälp av EYE sociala medieplattformar, eftersom enskilda ansökningar inte kunde accepteras
Detta evenemang är dock inte bara för dem som kan vara där personligen. Europaparlamentet kommer att göra det möjligt för alla att delta i evenemanget online. De kommer att få möjlighet att följa flera workshops, paneldiskussioner och uppträdanden via webbstreaming.

Genom att använda sina datorer eller surfplattor kommer onlinedeltagare att kunna ställa frågor via Twitter och delta direkt i de diskussioner och debatter som äger rum i Strasbourg. Workshopmoderatorer kommer att välja ut de bästa frågorna som kommer från webben och inkludera dem i livediskussionerna.
In Strasbourg, giant screens inside and around the Parliament’s building, will show the live streaming of the meetings and discussions, together with Twitter and Instagram walls. The Parliament will also provide participants with a mobile application containing all information about the events, including a personalised schedule and maps, as well as the biographies of all speakers. The application will be launched in April.

När det gäller att engagera människor genom sociala medier och onlinekommunikation har Europaparlamentet alltid varit en pionjär bland offentliga institutioner. Nästan 70 % av parlamentsledamöterna har en personlig webbplats och mer än 60 % är aktiva på sociala medieplattformar, som Facebook och Twitter. Europaparlamentet har nästan 1.3 miljoner Facebook-fans, vilket gör det till den största parlamentariska Facebook-gemenskapen i världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend