Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Säg din mening om framtida och ny teknik

DELA MED SIG:

publicerade

on

huvudstänkHar du en bra idé till en ny teknik som inte är möjlig ännu? Tror du att det kan bli realistiskt genom att sätta Europas bästa sinnen på uppgiften? Dela din syn och Europeiska kommissionen – via Future and Emerging Technologies (FET) program @fet_eu #FET_eu – kan få det att hända. Samrådet är öppet till 15 juni 2014.

Syftet med det offentliga samrådet som lanserades idag är att identifiera lovande och potentiellt spelföränderliga riktningar för framtida forskning inom alla tekniska områden.

Europeiska kommissionens vice ordförande  NeelieKroesEU, Som ansvarar för Den digitala agendan, sa: "Från att skydda miljön till att bota sjukdomar – de val och investeringar vi gör idag kommer att göra skillnad för de jobb och liv vi har i morgon. Forskare och entreprenörer, innovatörer, kreatörer eller intresserade åskådare – vem du än är hoppas jag att du tar tillfället i akt att vara med och bestämma Europas framtid.”

Samrådet är organiserat som en serie diskussioner, där bidragsgivare kan komma med idéer till en ny FET Proactive Initiative eller diskutera nio forskningsämnen som identifierades i det tidigare samrådet för att avgöra om de fortfarande är relevanta idag.

De idéer som samlats in via det offentliga samrådet kommer att bidra till framtida FET-arbetsprogram, särskilt nästa (2016–17). Denna deltagande process har redan använts för att utarbeta nuvarande arbetsprogram (2014-15).

Bakgrund

2.7 miljarder euro kommer att investeras i Future and Emerging Technologies (FET) under det nya forskningsprogrammet Horizon 2020 # H2020 (2014-2020). Detta innebär en nästan trefaldig ökning av budgeten jämfört med det tidigare forskningsprogrammet, FP7. FET-åtgärder är en del av Utmärkt vetenskap pelaren i Horizon 2020.

Annons

Målet med FET är att främja radikal ny teknik genom att utforska nya och riskfyllda idéer som bygger på vetenskapliga grunder. Genom att tillhandahålla flexibelt stöd till målinriktad och tvärvetenskaplig samarbetsforskning, och genom att anta innovativa forskningsmetoder, tar FET-forskning de möjligheter som kommer att leverera långsiktig nytta för vårt samhälle och ekonomi.

FET proaktiva initiativ syftar till att mobilisera tvärvetenskapliga gemenskaper kring lovande långsiktiga tekniska visioner. De bygger upp den nödvändiga basen av kunskap och kunnande för att kickstarta en framtida tekniklinje som kommer att gynna Europas framtida industrier och medborgare under de kommande decennierna. FET Proaktiva initiativ kompletterar FET öppen system, som finansierar småskaliga projekt om framtida teknik, och FET flaggskepp, som är storskaliga initiativ för att ta itu med ambitiösa tvärvetenskapliga mål inom vetenskap och teknik.

FET lanserade tidigare en onlinekonsultation (2012-13) att identifiera forskningsämnen för nuvarande arbetsprogram. Cirka 160 idéer lämnades in. Europeiska kommissionen gjorde en uttömmande analys och tog fram en informell gruppering av dessa idéer i breda ämnen. 9 ämnen identifierades som kandidater för ett FET-proaktivt initiativ. Tre ingår i det aktuella programmet, nämligen Global Systems Science; Att veta, göra, vara; och kvantsimulering.

Se exempel på FET-projekt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend