Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Syria S & Ds uppmanar till ett stopp för att bomba sjukhus i Syrien

DELA MED SIG:

publicerade

on

syrien-toppS&D-gruppen i Europaparlamentet fördömer starkt bombningarna av sjukhusbyggnader i norra Syrien.

I en kommentar till dessa bombningar sa S&D-gruppens ledare, Gianni Pittella: “We strongly condemn the bombing against hospitals in Syria and urge all parties to grow up and stop killing civilians, particularly those in direct need.

“Such action against hospitals only leaves innocent people without medical services. We call once again on all those involved in the region to fully respect the agreement for a cessation of hostilities in Syria.

“We welcome the great effort made by the EU High Representative Federica Mogherini and we share her stance on the need for humanitarian access to be granted unconditionally so that aid organizations can deliver vital assistance, such as food and medicines, to people in need.”

S&D MEP och vice ordförande för utrikesfrågor Victor Boştinaru sa: "Vi  uppmanar alla parter som är inblandade i Syrienkonflikten att hålla sig till Münchenöverenskommelsen och att i god tro göra alla nödvändiga ansträngningar för ett omedelbart upphörande av fientligheterna i Syrien och att ge full tillgång till humanitärt bistånd till alla belägrade områden, med början med Aleppo. I detta avseende beklagar och fördömer vi de strejker som drabbade två Läkare Utan Gränsers sjukhus i norra Syrien och resulterade i ännu fler civila offer.

“All parties have to respect their commitment and abstain from actions that could further increase the suffering of the Syrian population and could undermine the fragile negotiations process. A solution for the conflict in Syria will only be possible through a political dialogue involving all sides of the conflict.

“The results of our agreements should have urgent and immediate results on the ground and make a difference for the civilians.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend