Anslut dig till vårt nätverk!

ECR-gruppen

# Försvar: Verhofstadt "spelar ett otäckt spel" om terrorism

DELA MED SIG:

publicerade

on

VerhofstadtEfter att Guy Verhofstadts ALDE anklagade att EPP- och ECR-grupperna i EU-parlamentet leker politik med Passenger Name Records (PNR), har ett svar utfärdats.

Parlamentets föredragande och ledamot av ECR-gruppen, Timothy Kirkhope, ledamot av Europaparlamentet, sa: "Guy Verhofstadts grupp har försökt att skrapa bort PNR från dag ett, med alla procedurknep i boken. Han försöker fördröja antagandet nu i hopp om att det kan spåras ur igen i sista minuten.

"Om Verhofstadt kommer ut och erkänner att han är emot att ha ett EU-PNR-system, då skulle jag ha lite respekt för honom. Men att offentligt säga att han vill ha ett PNR-system, och sedan kasta upp alla möjliga processuella hinder, är ohederligt och oärligt.

"Det finns absolut inget behov för parlamentet att invänta slutförandet av arbetet med dataskyddslagstiftningen. Vi tog med dataskyddsstandarderna i PNR-förslaget. Advokaterna har fortfarande mycket att göra med dataskyddsförslagen som inte kommer att vara redo för omröstning till tidigast i maj.

"Europaparlamentet gick med på att PNR och dataskydd skulle förhandlas fram sida vid sida med EU:s regeringar. Vi har aldrig åtagit oss att rösta dem sida vid sida. Endast en grupp agerar helt ohederligt och spelar ytterst cyniska politiska spel med terrorism, och det är gruppen. som har motarbetat PNR från början. Jag har gjort mitt yttersta för att agera som en rättvis och ärlig mäklare, men jag är helt äcklad över Verhofstadts ynka politiska spel."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend