Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

#Terrorism: Minst fyra poliser skadade efter husrannsakan i Bryssel, en misstänkt dödad

DELA MED SIG:

publicerade

on

Bryssel-lock-down

På tisdagseftermiddagen (15 mars) sköts och skadades minst fyra poliser efter en husrannsakan i Bryssel kopplad till Parisattackerna från november 2015, då 130 människor dödades av islamiska terrorister. Två av de fyra skadade poliserna ligger just nu på sjukhus, en av dem är en fransk poliskvinna. Husrannsakan ägde rum i närheten av Forest (Vorst), ett kvarter i sydvästra Bryssel. Under razzian dödade polisen en misstänkt, två andra greps sent på tisdagskvällen.

Räden mot ett hus i Driesstraat' i Bryssel-området Forest, som var kopplad till Paris-attackutredningar, startade på eftermiddagen på tisdagen (15 mars) och höll polisen sysselsatt i flera timmar, till sent på natten.

Enligt uppgifter rymde två misstänkta personer på ett tak under razzian och började skjuta mot polisen, senare barrikaderade de sig inne i huset. Minst 20 polisbilar sågs vid platsen och både belgiska och franska poliser var inblandade i insatsen. Flera vägar i Forest blockerades av polisen och boende i de omgivande byggnaderna fick lämna sina hem. Andra lokala invånare uppmanades av polisen att stanna inne i sina hem. På sent tisdagskväll lyckades polisen gripa de två beväpnade misstänkta.

Den tredje misstänkte, som dödades, är enligt uppgifter inte Salah Abdeslam, en av flyktingarna från Parisattackerna. Istället har han identifierats som en algerisk medborgare, Mohammed Belkaid, sade tjänstemän på onsdagen (16 mars) i Bryssel.

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend