Anslut dig till vårt nätverk!

Facebook

#SiliconValley: Manfred Weber förklarar EU-politiken i Silicon Valley

DELA MED SIG:

publicerade

on

Manfred WEBER”Mer Europa har hittills alltid varit det tydliga svaret i krissituationer. Men idag behöver vi inte mer eller mindre Europa utan ett smartare Europa. Vi kan göra detta genom att föreslå smarta strategier för att bekämpa den växande populismen i Europa, till exempel för att bekämpa kortsiktiga nationella egoismer och erbjuda en annan inriktning för framtiden. Ett smartare Europa behöver mer identitet, baserat på en kultur av gemensamma värderingar, mer genomförandekapacitet och måste leverera bättre resultat." Detta var huvudbudskapen från EPP-gruppens ordförande, Manfred Weber, ledamot av Europaparlamentet, under ett tre dagar långt besök i Kalifornien där han också deltog i en diskussion om Europas framtid som ägde rum vid Institutet för europeiska studier vid Berkeley University.

“Europe has to be big in big things, but small in small things. And a smarter Europe needs a new ambition: assertiveness, especially as concerns the economy, security and cultural traditions”, continued Weber, who also met in Silicon Valley with Google CEO Sundar Pichai and with representatives of Facebook, Amazon and Uber.

Syftet med de olika mötena var ett ömsesidigt åsiktsutbyte om finansiella modeller för den högteknologiska industrin å ena sidan, och om europeisk lagstiftning som reglerar driften av högteknologiska företag å andra sidan. Diskussionerna omfattade konkreta frågor som Googles antitrustärende och konsumentdataskyddsfrågor.

The EPP Group Chairman presented the challenges Europe is facing today such as migration, security, competitiveness, the stability of the Euro, combating unemployment. “Facing these challenges, Europe should no longer act as a fire extinguisher but as a smart global player. It is our objective that the European Union asserts itself as a community of values in an insecure world. This would be the only way for Europe to stay competitive, also in a digital world”, Weber said during his talks with the Google, Facebook and Amazon representatives. He pointed out that legislation like the new European data protection rules can provide the necessary framework. “Everybody who wants to do business in Europe has to respect our rules”, Weber concluded.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend