Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

#PassengerNameRecords: Användbar mot terrorism, men integritet och proportionalitets bekymmer kvar

DELA MED SIG:

publicerade

on

passageraruppgifterMånga parlamentsledamöter som talade under onsdagens (14 april) debatt var övertygade om att den föreslagna EU-lagen om användning av passageraruppgifter (PNR) kommer att vara ett användbart verktyg i kampen mot terrorism och grov brottslighet. Men andra uttryckte allvarliga farhågor om adekvata integritetsskydd och proportionaliteten av massiv insamling av data.

The EU PNR directive, which Parliament will put to a plenary vote on Thursday, will oblige airlines to hand EU countries their passengers’ data for all flights from a third country to the EU and vice versa.

Enligt den provisoriska överenskommelse som nåddes av parlamentets och rådets förhandlare i december 2015 kommer uppgifterna att bevaras i fem år, även om efter sex månader kommer informationen som kan leda till identifieringen av individen att göras osynlig.

Du kan se repriser av debatten:

Timothy Kirkhope (ECR, UK), parlamentets föredragande

Jeanine Hennis-Plasschaert, på rådets vägnar

Kommissionär Avramopoulos

Annons

Axel Voss (EPP, DE)

Birgit Sippel (S&D, DE)

Helga Stevens (ECR, BE)

Sophie In 't Veld (ALDE, NL)

Cornelia Ernst (GUE, DE)

Jan Albrecht (Gröna, DE)

Beatrix Von Storch (EFDD, DE)

Gilles Lebreton (ENF, FR)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend