Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#Japan: Gemensamt uttalande om Japan-EU: s ekonomiska partnerskapsavtal / frihandelsavtalet, Ise-Shima

DELA MED SIG:

publicerade

on

JAPAN_WORLD_MARKET_1501253fJapans premiärminister Shinzo Abe, Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, Frankrikes president François Hollande, Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Italiens premiärminister Matteo Renzi och Storbritanniens premiärminister David Cameron gjorde följande gemensamma uttalande i marginalen från G7-toppmötet i Ise-Shima: "Vi, ledarna för Japan, Europeiska unionen, Frankrike, Tyskland, Italien och Storbritannien, i anslutning till G7-toppmötet i Ise-Shima välkomnar den uppfattning som delas av ledarna för Japan och Europeiska unionen i samband med sitt möte den 3 maj 2016 att instruera sina respektive förhandlare att påskynda förhandlingarna om det ekonomiska partnerskapsavtalet mellan Japan och EU (EPA)/frihandelsavtalet (FTA) och bekräfta vårt starka åtagande att nå en överenskommelse i princip så tidigt som möjligt under 2016.

“We commend the work of our negotiators over the last 3 years, and for the substantial progress already made. With our full backing, the negotiators are entrusted to make the efforts necessary in the coming months to move forward with the negotiations, paving the way for reaching agreement encompassing all key issues including all types of tariffs and non-tariff measures, in line with the timeline committed above in a constructive manner, based on mutual trust, toward a comprehensive, high-level and balanced agreement which further consolidates our solid trade and economic partnership.

“Recognizing the strategic importance of the Japan-EU EPA/FTA, we remain committed to creating a free, fair and open international trade and economic system, which will promote stronger, sustainable and balanced growth and contribute to the creation of more jobs and economic opportunity in Japan and the European Union and to the increase of our international competitiveness.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend