Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#EUBudget: 2015 års överskott bör gå till flyktingfonder säger EPP-ledamöter

DELA MED SIG:

publicerade

on

ThinkstockPhotos-476248942Budgetutskottet kommer idag (15 juni) att rösta om förslaget till ändringsbudget 2 (DAB 2/2016) som minskar medlemsländernas bidrag till 2016 års EU-budget tack vare ett överskott på 1.3 miljarder euro från 2015.

EPP-gruppens rapportör José Manuel Fernandes, parlamentsledamot, sa: "Medlemsstaterna måste använda tillfället av denna återflöde för att uppfylla sina löften i samband med flyktingkrisen och för att matcha unionens bidrag till de två dedikerade unionens förvaltningsfonder."

I september 2015 lovade medlemsländerna att bidra med samma belopp som EU till de två EU:s förvaltningsfonder. EU höll sitt ord och bidrog med de förväntade 1.8 miljarderna euro till Africa Trust Fund och mer än 500 miljoner euro till Madad Trust Fund. Medlemsstaterna lovade att göra detsamma, men hittills har de bara bidragit med 82 miljoner euro till Africa Trust Fund och 69 miljoner euro till Madad Trust Fund om krisen i Syrien.

"Medlemsstaternas bidrag till förvaltningsfonderna är korta med mer än 2.1 miljarder euro. Om medlemsländerna använde överskottet på 1.3 miljarder euro från 2015 för att stärka förvaltningsfonderna skulle det sända ut en välbehövlig signal om att vi är enade och engagerade i att hitta en lösning på en kris som påverkar oss alla”, avslutade Fernandes.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend