Anslut dig till vårt nätverk!

Demografi

#Migration och gränssäkerhet: Hur parlamentet hjälper till att hålla Europa säkert

DELA MED SIG:

publicerade

on

20160708PHT36567_width_600Migrationskrisen visade att man inte kan ha en Schengenzon med fri rörlighet utan starka yttre gränser. Enligt den senaste Eurobarometerundersökningen vill 71 % av européerna att EU gör mer för att skydda dessa gränser. Parlamentet arbetar med en rad initiativ för att skärpa dessa kontroller.

Vad parlamentet arbetar med

Ledamöterna godkände den 6 juli planer på att inrätta en EU:s gränskontrollsystem, som sammanför EU:s gränsbyrå Frontex och nationella gränsförvaltningsmyndigheter. Nationella myndigheter kommer fortfarande att hantera sina gränser dagligen, men om deras EU:s yttre gränser är under press, kommer de att kunna ta hjälp av Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån för att snabbt distribuera sammanslagna gränsbevakningsgrupper till de gränser. När rådet godkänner förslaget kan det träda i kraft i höst.

lettisk EPP-ledamot Artis Pabriks, who is in charging of steering the plans through Parliament, said: “The European Border and Coast Guard Regulation will ensure that the EU external borders are safer and better managed. This is not a silver bullet that can solve the migration crisis that the EU is facing today or fully restore trust in the Schengen area, but it is very much needed first step.”

Dessutom förhandlar parlamentet med rådet för att göra utlandsresor i terroristsyfte till ett brott i alla EU-länder. Detta skulle inkludera aktiviteter som utbildning eller utbildning, uppvigling till terrorism eller finansiering terroristverksamhet.

Parlamentet förhandlar också med rådet förslag att få uppgifterna om alla EU-medborgare kontrollerade mot databaser över förlorade och stulna dokument vid yttre luft-, sjö- och landgränser.

Om undersökningen

Annons

Undersökningen genomfördes bland 27,969 9 personer från alla EU-länder mellan 18 april och XNUMX april. Den inrättades för att vara representativ för befolkningen som helhet.

På EU-nivå ville 71 % av de tillfrågade att EU skulle göra mer för att skydda de yttre gränserna jämfört med 67 % i Irland och 67 % i Storbritannien. Kolla här för att ta reda på resultaten för andra länder.

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend