Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Brexit: Debatt med Tusk, Juncker och Barnier om Europeiska rådets slutsatser

DELA MED SIG:

publicerade

on


Ledamöterna kommer på onsdagsmorgonen (17 maj) att debattera riktlinjerna för EU-förhandlingarna med Storbritannien som Europeiska rådet enades om vid sitt sista möte i april. Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s chefsförhandlare för brexit Michel Barnier kommer att delta i debatten.

The guidelines agreed by the Council are broadly in line with the key principles and conditions for the UK’s withdrawal agreement European Parliament adopted on 5 April. In their resolution, MEPs gave priority to securing equal and fair treatment for EU citizens living in the UK and British citizens living in the EU. Other key points concern the integrity of the internal market, the peace process in Northern Ireland, and the budgetary aspects of the UK withdrawal.

Varje överenskommelse i slutet av förhandlingarna mellan Storbritannien och EU måste vinna Europaparlamentets godkännande.

Mer information

EP Live

EbS + (17.05.2017)

EP resolution – red lines on Brexit negotiations

Annons

Pressmeddelande om omröstning i plenum (05.04.2017)

Steg i förfarandet

Brexitbakgrundsinformation

EP Forskningsstudie

Audiovisuellt material för proffs

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend