Anslut dig till vårt nätverk!

Central Asia

EU intensifierar sin strategi för att koppla samman Europa och #Asien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen och unionens höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik har antagit en Gemensam kommunikation som anger EU:s vision för en ny och heltäckande strategi för att bättre koppla samman Europa och Asien.

Det gemensamma meddelandet bygger på Europeiska unionens egna erfarenheter av att förbättra förbindelserna mellan dess medlemsstater, med och i andra regioner. Med hållbara, heltäckande och regelbaserade anslutningar som kärna kommer meddelandet att hjälpa till att vägleda EU:s yttre åtgärder på detta område och är en del av genomförandet av dess Global strategi

EU kommer att kombinera ett principiellt tillvägagångssätt för anslutning och erkännande av att Asien omfattar olika regioner, som är hemvist för mycket olika länder när det gäller ekonomiska modeller och utvecklingsnivå, med konkreta åtgärder baserade på tre delar: att skapa transportförbindelser, energi och digitala nätverk och mänskliga förbindelser; erbjuda anslutningspartnerskap till länder i Asien och organisationer; och främja hållbar finansiering genom att använda olika finansiella verktyg. Syftet är att bättre koppla samman Europa och Asien genom fysiska och icke-fysiska nätverk för att stärka motståndskraften i samhällen och regioner, underlätta handel, främja den regelbaserade internationella ordningen och skapa vägar för en mer hållbar framtid med låga koldioxidutsläpp. .

Detta gemensamma meddelande kommer att informera EU:s engagemang med sina partner från grannskapet till Stilla havet, vilket kommer att ge fördelar för Europas folk och de länder som ser värdet av vår strategi för uppkoppling. Det gemensamma meddelande som antogs i dag kommer nu att diskuteras i Europaparlamentet och rådet och kommer att bidra till diskussioner om anslutningsmöjligheter under den kommande Asien-Europa-mötet (ASEM) toppmöte, som hålls i Bryssel den 18-19 oktober.

fullt pressmeddelande, inklusive uttalanden från hög representant/vice ordförande, Federica Mogherini, vice ordförande Jyrki Katainen och kommissionsledamöter Neven Mimica och Violeta Bulc är tillgänglig online, liksom en memo som förklarar EU:s tillvägagångssätt att förbinda Europa och Asien, a faktablad om strategin, Och den Gemensam kommunikation själv.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend