Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#YouthParliament of #EuropeanParliament - "Fokusera på det som förenar oss, inte på det som skiljer oss"

DELA MED SIG:

publicerade

on

#youthEP: (LR) Anne DE, Jacopo IT, Tess SW, Deimantas CZ, Ashley IR, Abdou-nour UK är bland de 800 deltagarna i evenemanget för EU:s ungdomsparlament Anne (Tyskland), Jacopo (Italien), Tess (Sverige), Deimantas (Litauen), Ashley (Irland) och Abdunour (Storbritannien) deltog i ungdomsparlamentet  

Bara sex månader före EU-valet deltog 800 unga européer i ungdomsparlamentsevenemanget för att göra sina röster hörda om Europas framtid.

En uppföljning till förra juni Europeiska ungdomsevenemanget, det första ungdomsparlamentet någonsin inkluderade diskussioner om hur man kan öka ungas valdeltagande i val, göra Europas landsbygdsområden mer attraktiva för unga människor, ta itu med plastavfall och skapa mer hållbara städer.

Evenemanget som hölls av Europaparlamentet var ett tillfälle för ungdomar att dela sin vision om Europa. "Min dröm för Europa är ett Europa mer enat än någonsin som kan fokusera på de saker som förenar oss och inte på saker som skiljer oss", säger Jacopo, från Italien. Läs mer om några av deltagarnas idéer om Instagram sida.

Resultaten från ungdomsparlamentet antogs av deltagarna i en omröstning och kommer att presenteras för Europaparlamentets ordförande Antonio Tajani, som kommer att ta dem till ett toppmöte med EU-ledare nästa månad.

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend