Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

#YouthEmployment – ​​EU-åtgärder för att få det att fungera

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den här gången röstar jag för att alltför många unga fortfarande är utan arbete     

Ungdomsarbetslösheten är fortfarande ett stort problem i Europa. Ta reda på vilka åtgärder EU har vidtagit för att hjälpa.

Unga människor var bland de hårdast drabbade av den ekonomiska och finansiella krisen. Arbetslösheten för personer i åldern 15-24 år i EU ökade från 15 % 2008 till 24 % i början av 2013, med toppar i Grekland (60 %), Spanien (56.2 %), Kroatien (49.8 %), Italien (44.1 %). %) och Portugal (40.7 %).

Ungdomsarbetslösheten i EU har sjunkit från en topp på 24 % 2013 till 15.1 % i maj 2018, medan andelen 15-24-åringar som inte är i arbete, utbildning eller utbildning sjönk från 13.2 % 2012 till 10.9 % 2017. Arbetslösheten är dock fortfarande högre än bland befolkningen i stort.

EU lanserade ett antal initiativ som syftade till att minska ungdomsarbetslösheten och EU-parlamentet driver på för mer medel i EU:s budget för 2019 för program som Erasmus + och ungdomssysselsättningsinitiativet.

Initiativ för att hjälpa unga

För att ta itu med ungdomsarbetslösheten enades EU-länderna 2013 om att lansera ungdomsgaranti, En EU-initiativ att ge alla under 25 år ett högkvalitativt erbjudande om anställning, fortbildning, en lärlings- eller praktikplats inom en period av fyra månader efter att de blivit arbetslösa eller lämnat den formella utbildningen.”

Smakämnen Youth sysselsättningsinitiativet är det viktigaste EU-verktyget för att hjälpa till att finansiera åtgärder och program, som införts av EU-länder för att genomföra ungdomsgarantisystem, såsom utbildning och hjälp för unga att hitta sitt första jobb, tillsammans med incitament för arbetsgivare. Initiativet riktar sig till regioner i EU som har en ungdomsarbetslöshet på över 25 %. Det gäller mer än 120 regioner i 20 EU-länder, inklusive Irland och Storbritannien.

Annons

Enligt Europeiska kommissionen, mer än fem miljoner ungdomar registrerar sig för ungdomsgarantisystem varje år sedan 2014, medan Youth Employment Initiative har gett direkt stöd till mer än 1.7 miljoner unga människor.

Både ungdomsgarantin och ungdomssysselsättningsinitiativet fokuserar på ungdomar som inte är i arbete, utbildning eller utbildning, vilket inkluderar långtidsarbetslösa och de som inte är registrerade som arbetssökande.

Smakämnen Europeiska alliansen för Lärlings plattformen lanserades också för att stödja ungdomsgarantin och förbättra kvaliteten på lärlingsutbildningar i Europa.

2014 enades EU-länderna om en Kvalitetsramverk för praktikplatser för att ge unga människor möjlighet att få högkvalitativ arbetslivserfarenhet under säkra och rättvisa förhållanden, samtidigt som deras anställbarhet ökar,

Smakämnen Ditt första Eures-jobb Initiativet syftar till att främja arbetskraftens rörlighet genom att göra unga människor medvetna om arbetsmöjligheter i andra EU-länder. En plattform samlar CV:n för unga arbetssökande – i åldern 18 till 35, från alla EU-28-länder plus Norge och Island, som är intresserade av att hitta yrkeserfarenhet utomlands – och lediga jobb/praktikplatser för arbetsgivare som söker unga arbetstagare.

I september röstade parlamentsledamöterna för att fastställa den rättsliga ramen för Europeiska solidaritetskorps, som syftar till att skapa möjligheter för unga människor att volontärarbeta eller arbeta i projekt som gynnar samhällen och människor runt om i Europa.

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend