Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

Labour-parlamentsledamöter: "Vi behöver inte klonad mat"

DELA MED SIG:

publicerade

on

20100702PHT77602_originalArbetsledamöter i dag (20 februari) röstade för att sätta djurskydd framför kontroversiella jordbruksmetoder i en viktig omröstning om kloning av djur.

Labor säger att "det vetenskapliga beviset är tydligt att kloning av djur är grymt - med potential att orsaka smärta, lidande och nöd i alla stadier av processen. Surrogatdammarna lider av hög dödlighet, och även efter att de föder, ungefär en tredjedel av deras barn överlever inte längre än några veckor. Välgörenhetsorganisationer som RSPCA har kritiserat användningen av tekniken för att slösa bort djurens liv. "

För närvarande finns det inga regler om huruvida kloning av djur kan användas för livsmedelsproduktion, och det är vad omröstningen i dag syftade till att ta itu med. Användningen av tekniken för livsmedelsproduktion växer i länder som USA, och det finns ett tryck på Europa att följa efter. Att äta faktiska kloner kommer inte att hända eftersom de är för dyra för att vara en kommersiellt livskraftig livsmedelskälla. Det är ätandet av avkomman av kloner som diskuteras väldigt mycket - det här är de djur som uppföds för livsmedelskedjan.

Linda McAvan MEP, Labours europeiska taleskvinna för miljön, sa: "Labour-parlamentsledamöter föredrar att vi inte blir involverade i kloning, men åtminstone vill vi att kött och mjölk från klonade djur ska märkas. Människor borde ha rätt att veta om deras inköp i snabbköp driver en praxis som allmänt erkänns ha allvarliga konsekvenser för djurens välbefinnande.

"Det handlar om vilken typ av jordbruk vi vill ha för framtiden. Vi behöver inte klona i livsmedelskedjan - det är helt enkelt inte nödvändigt för livsmedelsproduktion."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend