Anslut dig till vårt nätverk!

Kliniska prövningar

Patienter och vårdpersonal är överens om framtidsvision för sjukhusapotek i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vid ett internationellt toppmöte i Bryssel har man kommit överens om en robust uppsättning standarder för sjukhusapotek för Europa. Dessa standarder bör uppfyllas i alla europeiska hälsosystem för att säkerställa säker, effektiv och optimal användning av läkemedel i samarbete med tvärvetenskapliga team. Standarderna, som omfattar 44 Statements of Practice, överenskoms vid European Hospital Pharmacy Summit som avslutades torsdagen den 15 maj och besöktes av över 100 personer. 

Utlåtandena var föremål för öppna Delphi-samråd med nationella sjukhusapotekföreningar, europeiska patientgrupper, läkare och sjuksköterskeorganisationer. Organisationerna gav sedan sitt slutliga gemensamma godkännande till varje uttalande individuellt genom en viktad röstningsmetod vid toppmötet. European Statements of Hospital Pharmacy inkluderar:

  • Alla sjukhus bör ha tillgång till en sjukhusapotekare som har det övergripande ansvaret för en säker, effektiv och optimal användning av läkemedel.
  • Sjukhusfarmaceuter bör involveras i alla patientvårdsmiljöer för att prospektivt påverka samarbetande, multidisciplinärt terapeutiskt beslutsfattande.
  • Alla recept bör granskas och valideras så snart som möjligt av en sjukhusapotekare.
  • Sjukhusfarmaceuter bör spela en fullständig roll i beslutsfattandet, inklusive rådgivning, implementering och övervakning av läkemedelsförändringar i fullt samarbete med patienter, vårdare och annan vårdpersonal
  • Sjukhusapoteker bör ha tillgång till patienternas journal. Deras kliniska insatser bör dokumenteras i patienternas journal och analyseras för att informera om kvalitetsförbättringsinsatser.
  • Kliniska apotekstjänster bör kontinuerligt utvecklas för att optimera patienternas resultat.

De 44 European Statements of Hospital Pharmacy finns tillgängliga här..

European Association of Hospital Pharmacists (EAHP) ordförande Dr Roberto Frontini sa: "Genom de nya europeiska utlåtandena för sjukhusapotek har patienter, sjukhusapotekare och vår systersjukvårdspersonal lagt upp en tydlig vision för vad sjukhusapotek bör uppnå i alla europeiska länder .

”Uppgiften går nu direkt till implementering. EAHP kommer att rulla ut en rad verktyg och initiativ för att stödja uppnåendet av uttalandena, men ett stort ansvar vilar nu på hälsosystemen att också bereda vägen för förbättringar. Det positiva stödet från patientorganisationer och annan vårdpersonal försäkrar oss om att uttalandena är en gemensam strävan och ger en väg mot att kontinuerligt förbättra patientvården inom sjukhus i alla europeiska länder.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend