Anslut dig till vårt nätverk!

Läkemedel

#AEuropeThatProtects – #EUDrugsAgency är erkänt som ett nav för spetskompetens i Europa och internationellt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har publicerat en rapport som positivt utvärderar arbetet Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN), EU:s läkemedelsbyrå.

Rapporten bekräftar att byrån under perioden 2013 till 2018 fortsatte att vara allmänt erkänd som ett verkligt nav för vetenskaplig spetskompetens i Europa och internationellt, genom att tillhandahålla sakliga, objektiva, tillförlitliga och jämförbara uppgifter på europeisk nivå om droger, drogberoende och deras konsekvenser.

Dessa uppgifter stödjer evidensbaserat policyskapande om narkotikakontroll på EU-nivå och används också i stor utsträckning av internationella intressenter, forskare och praktiker. Dimitris Avramopoulos, kommissionsledamot för migration, inrikes frågor och medborgarskap, sa: "EU:s narkotikabyrå har blivit ett genuint europeiskt centrum för spetskompetens när det gäller den alltmer transnationella utmaningen med droganvändning och missbruk, vilket hjälper oss att skapa mer informerade och effektivare politik på både nationell nivå och EU-nivå. för att motverka de hot och skador som är förknippade med det. Jag hoppas att byrån i framtiden ytterligare kan förbättra vad den redan gör både inom och utanför Europa för att möta de kommande utmaningarna.”

Byrån övervakar framgångsrikt framväxande hot och trender, en nyckelaspekt med tanke på att efterfrågan och utbudet av narkotika är en del av ett dynamiskt och ständigt föränderligt landskap. Det fortsätter att spela en ledande roll i tidig upptäckt och övervakning av nya psykoaktiva substanser, som kan orsaka extremt allvarliga hälso- och sociala skador, inklusive akuta förgiftningar och dödsfall. Bland de områden för förbättringar som identifieras i rapporten kan byrån vidareutveckla sitt arbete med att övervaka utbuds- och blanddrogfrågor, öka sin synlighet hos utövare och allmänheten och förbättra sitt samarbete med internationella organisationer.

Smakämnen utvärderingsrapport, samt en medföljande personal arbetsdokument ger mer detaljerad information, finns tillgängliga online. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend