Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

61 miljoner euro för uppgraderingen av en järnvägslinje mellan Gdynia och Słupsk i Pommernregionen i Polen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har godkänt en investering på mer än 61 miljoner euro från 2014–2020 Sammanhållningsfonden fonden~~POS=HEADCOMP att uppgradera järnvägslinje 202 i avsnittet Gdynia-Chylonia-Słupsk. Uppgraderingen omfattar rekonstruktion av spårunderbyggnaden, en förlängning av det andra spåret längs Wejherowo-Słupsk-sträckan, byggandet av nya hållplatser och modernisering av stationer. Dessutom kommer datoriserade järnvägskontrollanordningar att byggas för att installera det europeiska järnvägstrafikledningssystemet för linjen i framtiden.

Sammanhållnings- och reformkommissionär Elisa Ferreira (avbildad) sa: "Tack vare denna nya EU-investering kommer järnvägstransporterna i Polen att fortsätta att utvecklas och moderniseras. Tågen mellan Gdynia och Słupsk kommer att bli snabbare och mer attraktiva för medborgarna. Återigen ger sammanhållningspolitiken konkreta fördelar för EU:s medborgare och denna gång till Pommern!”

Efter avslutat projekt för 2028 kommer passagerartågen i sträckan att nå maximala hastigheter på 160 km/h och till och med 200 km/h på vissa delar av banan. Detta kommer att öka kapaciteten på linjen och göra tågen mer punktliga. Att resa med järnväg kommer att bli mer attraktivt och medborgarna kommer att uppmuntras att byta från väg till järnväg, vilket ökar användningen av hållbara transportmedel och minskar föroreningarna.

För mer information om EU-finansierade projekt i Polen, vänligen besök Kohesio hemsida och Cohesion Open Data Platform.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend