Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen godkänner ett polskt statligt stödprogram på 53.6 miljoner euro för att stödja majshandlare i samband med Rysslands krig mot Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett polskt program på cirka 53.6 miljoner euro (240 miljoner PLN) för att stödja majshandlare i samband med Rysslands krig mot Ukraina. Ordningen godkändes inom ramen för det statliga stödet Ramverk för tillfällig kris och övergång, antagen av kommissionen den 9 mars 2023 att stödja åtgärder inom sektorer som är nyckeln till att påskynda den gröna omställningen och minska bränsleberoendet. Det nya ramverket ändrar och förlänger delvis Temporary Crisis Framework, antagen den 23 mars 2022 för att göra det möjligt för medlemsländerna att stödja ekonomin i samband med den nuvarande geopolitiska krisen, redan ändrad den 20 juli 2022 och igen 28 oktober 2022.

Enligt ordningen kommer stödet att ha formen av direkta bidrag till små och medelstora företag verksamma inom handel med eller inköp av majs. Syftet med systemet är att stödja de stödberättigade stödmottagare som riskerar att förlora finansiell likviditet på grund av bristen på stabilitet på jordbruksmarknaden orsakad av den nuvarande geopolitiska krisen.

Kommissionen drog slutsatsen att systemet är nödvändigt, lämpligt och proportionerligt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med Artikel 107 b EUF-fördraget och de villkor som anges i Ramverk för tillfällig kris och övergång. På denna grundval godkände kommissionen åtgärden enligt EU:s regler för statligt stöd.

Mer information om den tillfälliga kris- och övergångsramen och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att ta itu med de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands krig mot Ukraina och främja övergången till en ekonomi med nettonoll här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.108721 i EU statligt stöd register om kommissionens konkurrens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend