Anslut dig till vårt nätverk!

Digitala ekonomin

Kommissionen skickar förfrågningar om information till Meta och Snap enligt lagen om digitala tjänster

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har formellt skickat Meta och Snaprequests för information under Digital Services Act (DSA). Kommissionen uppmanar företagen att tillhandahålla mer information om de åtgärder de har vidtagit för att uppfylla sina skyldigheter relaterade till skydd av minderåriga enligt DSA, inklusive skyldigheterna relaterade till riskbedömningar och begränsningsåtgärder för att skydda minderåriga online, särskilt med avseende på till riskerna för mental hälsa och fysisk hälsa och om minderårigas användning av deras tjänster.

Meta och Snapmo måste lämna den begärda informationen till kommissionen senast den 1 december 2023. Baserat på bedömningen av svaren kommer kommissionen att bedöma nästa steg. Detta skulle kunna innebära att ett förfarande formellt inleds enligt artikel 66 i DSA.

I enlighet med artikel 74 i DSA kan kommissionen ålägga böter för felaktig, ofullständig eller vilseledande information som svar på en begäran om information. Vid utebliven svar kan kommissionen besluta att begära informationen genom beslut. I det här fallet kan underlåtenhet att svara inom tidsfristen leda till att viten åläggs.

Efter deras beteckning som Mycket stor onlineplattforms, Metas plattformar och Snapchatare måste följa hela uppsättningen av bestämmelser som införts av DSA, inklusive bedömning och begränsning av risker relaterade till spridning av olagligt och skadligt innehåll, eventuella negativa effekter på utövandet av grundläggande rättigheter, inklusive på barns rättigheter och om skydd av minderåriga. Meta har redan den 19 oktober 2023 tagit emot en begäran om information om spridning av terrorist- och våldsinnehåll och hatretorik, och den påstådda spridningen av desinformation.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend