Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen antar nya allmänna regler för små belopp av statligt stöd och för tjänster av allmänt ekonomiskt intresse

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit två förordningar som ändrar de allmänna reglerna för små stödbelopp (de minimis-förordningen) och för små belopp stöd för tjänster av allmänt ekonomiskt intresse, såsom kollektivtrafik och hälsovård (SGEI de minimis-förordningen). De reviderade förordningarna, som undantar små stödbelopp från EU:s kontroll av statligt stöd eftersom de inte bedöms ha någon inverkan på konkurrensen och handeln på den inre marknaden, träder i kraft den 1 januari 2024 och kommer att gälla till och med den 31 december 2030.

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), som ansvarar för konkurrenspolitiken, sade: "De reviderade de minimis-bestämmelserna höjer undantagstaken för att tillgodose inflationen, vilket gör det enklare och snabbare att tillhandahålla små belopp av stöd. De reviderade reglerna kommer också att införa ett centralt register för att underlätta kontrollen av de minimis-taken. Detta kommer att minska bördan för företag, särskilt små och medelstora företag, eftersom de inte längre kommer att behöva självövervaka efterlevnaden. Samtidigt säkerställer de reviderade reglerna att konkurrensen inte snedvrids på den inre marknaden.”

Ett pressmeddelande kommer att finnas tillgängligt nätet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend