Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#GenerationWhatEurope: Första någonsin profil Europas ungdom

DELA MED SIG:

publicerade

on

225f733The European Broadcasting Union (EBU) announced the launch of  ‘Generation What Europe’, the first ever trans-media project bringing together 15 EBU Members to create the first ever profile of young people from across Europe.

Generation What Europe öppnar ett fönster till europeiska ungdomars hjärtan och sinnen.

Kärnan i projektet är ett frågeformulär. 18-34-åringar från hela Europa är inbjudna att prata om sig själva genom att svara på över 140 frågor på sitt eget språk eller på engelska.

Frågorna täcker ett stort antal ämnen uppdelade i sex teman; familj, jämnåriga, jaget, samhället, framtiden och territorium och identitet.

Målet med projektet är att erbjuda unik tillgång till tankesättet och verkligheten i livet som ung i Europa idag.

De 15 EBU-medlemmarna som deltar är BNN (Nederländerna), BR (Tyskland), Tjeckisk radio (Tjeckien), Tjeckisk TV (Tjeckien), ERT (Grekland), France Télévisions (Frankrike), ORF (Österrike), RAI (Italien). ), RTBF (Belgien), RTE (Irland), RTVE (Spanien), S4C (Wales), SWR (Tyskland), VRT (Belgien) och ZDF (Tyskland).

 "The EBU is immensely excited to be launching Generation What Europe,” said EBU Media Director Jean Philip De Tender. “This unique project will not only give us a snapshot of how Europe’s young people think in 2016 but also provide Members with innovative content and an understanding of their young audiences.”

Annons

Thomas Grond, EBU Head of Young Audiences added “Generation What Europe is a unique opportunity to hear the voices of young people from all the continent. Finally this generation can be heard with the support of PSM.”  

Generation What Europe kommer också att se varje TV-bolag producera 21 videomoduler där paneler med ungdomar kommer att svara på frågorna i kameran. Deras svar kommer att presenteras tillsammans med statistik från de som har fyllt i enkäten.

En onlinekarta kommer också att göra det möjligt för bidragsgivare att jämföra svar mellan olika länder och regioner i Europa.

Four full scale television documentaries about young people and their lives will also form part of the project focussing on the subjects of ‘Intimacy’,  ‘Becoming an adult’, ‘My job’ and ‘Me and my friends’.

Generation What Europe är baserat på ett originalformat från Yami2, Upian och France Télévisions. 230,000 18 personer i åldrarna 34 -XNUMX deltog i den första upplagan av programmet i Frankrike.

För mer information, Klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend