Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Ukraina: G-7-ledarnas uttalande

DELA MED SIG:

publicerade

on

2014-02-20T032047Z_894885378_GM1EA2K0V9I01_RTRMADP_3_UKRAINE"Vi, ledarna för Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA och Europeiska kommissionens ordförande och Europeiska rådets ordförande, går samman idag (3 mars) för att fördöma Ryska federationens tydliga kränkning av Ukrainas suveränitet och territoriella integritet, i strid med Rysslands förpliktelser enligt FN-stadgan och dess grundavtal från 1997 med Ukraina.

"Vi uppmanar Ryssland att ta itu med alla pågående säkerhets- eller människorättsproblem som landet har med Ukraina genom direkta förhandlingar och/eller genom internationell observation eller medling under överinseende av FN eller Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa. Vi står redo att hjälpa till med dessa ansträngningar.

"Vi uppmanar också alla berörda parter att uppträda med största möjliga självbehärskning och ansvar och att minska spänningarna.

"Vi noterar att Rysslands agerande i Ukraina också strider mot de principer och värderingar som G-7 och G-8 verkar på. Som sådan har vi beslutat att tills vidare avbryta vårt deltagande i aktiviteter i samband med förberedelserna av den planerade G-8-toppmöte i Sochi i juni, tills miljön kommer tillbaka där G-8 kan föra meningsfull diskussion.

"Vi är enade i att stödja Ukrainas suveränitet och territoriella integritet, och dess rätt att välja sin egen framtid. Vi förbinder oss att stödja Ukraina i dess ansträngningar att återställa enhet, stabilitet och politisk och ekonomisk hälsa i landet.

"För detta ändamål kommer vi att stödja Ukrainas arbete med Internationella valutafonden för att förhandla fram ett nytt program och genomföra nödvändiga reformer. IMF-stöd kommer att vara avgörande för att låsa upp ytterligare hjälp från Världsbanken, andra internationella finansinstitutioner, EU och bilaterala källor."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend