Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Ukrainas tidslinje: Från Euromaidan till olaglig folkomröstning på Krim

DELA MED SIG:

publicerade

on

2b77a5a42f5953074c0f6a706700b368Bindningarna mellan EU och Ukraina visade alltmer lovande eftersom Kiev verkade ta den långa vägen som ledde till europeisk integration. När regeringen stoppade samtalen om associeringsavtalet i november utlöste det månader av protester, vilket ledde till dramatiska utmaningar för landet. Ryssland flyttade sina väpnade styrkor till Krim där det pro-ryska parlamentet beslutade om en folkomröstning, allmänt ansett som olaglig i väst. Med dess territoriella integritet hotad är Ukrainas framtid fortfarande osäker.

To find out more about the events leading up to today’s situation, Klicka här for the European Parliament’s timeline.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend