Anslut dig till vårt nätverk!

Spot

Yttrande: "I det europeiska valet står väljarna inför ett enkelt val"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Fiona-Hall1-474x234Foto: © Fiona Hall MEP

Den 22 maj röstar väljarna i EU-valet. Med mer än 50 % av brittisk lagstiftning som härrör från EU, är dessa val mycket viktiga för företag och privatpersoner i Storbritannien. Under veckorna före dessa viktiga val kommer vi att publicera en serie exklusiva artiklar från ledarna för de brittiska grupperna som beskriver deras vision för EU:s framtid och vilken specifik politik de och deras kollegor kämpar för i EU val. Den tredje artikeln är från Fiona Hall MEP, Liberal Democrat Party MEP för Storbritanniens nordöstra och ledare för UK Liberal Democrat MEP-gruppen i Europaparlamentet.

Tidigare har EU-valen tenderat att handla om allt annat än Europa. Men det är på väg att ändras. Under de senaste veckorna har vi äntligen börjat se en ordentlig debatt om Storbritanniens relation till EU. Nick Clegg har tagit sig an Nigel Farage och avslöjat UKIP:s argument för vad de är, alla stökiga men ingen substans. För låt oss vara ärliga, när de pressas på fakta har UKIP inget realistiskt alternativ till EU-medlemskap. Deras långsiktiga planering verkar faktiskt inte sträcka sig mycket längre än att kontrollera vilken tid puben stänger. Avgörande är att Farage inte har några tydliga svar på hur Storbritannien skulle kunna frodas under 21-talet, både ekonomiskt och politiskt, om vi skulle dra oss ur världens viktigaste handelsblock.

Sanningen är att UKIP med glädje skulle kasta bort Storbritanniens ekonomiska återhämtning och miljontals människors försörjning för att uppfylla sin enda politik – att lämna EU. Starka nya siffror har belyst precis vad kostnaden för den politiken skulle bli och hur mycket skada att dra sig tillbaka från vår största marknad kan göra. En ny, uppdaterad studie har uppskattat att det inte är 3 miljoner utan 4.2 miljoner jobb i Storbritannien som är beroende av vår export till resten av EU, totalt vart sjunde jobb i Storbritannien. Tvärtemot vad folk tror är vi nu mer beroende av vår ekonomiska relation med Europa, inte mindre.

Företag som Nissan, Siemens och Airbus som har lett till en återuppgång av tillverkning i Storbritannien har redan gjort det klart att de skulle behöva tänka två gånger innan de gör några ytterligare investeringar om vi skulle lämna EU. Andra multinationella företag som letar efter en plattform för att exportera till Europa skulle snabbt leta någon annanstans. Och små exportföretag, varav nio av tio handlar med EU, skulle plötsligt finna sig stängda från sin största marknad. Det här handlar inte bara om fakta och siffror, det handlar om att skydda familjer och samhällen över hela landet vars försörjning skulle vara i fara om UKIP fick sin vilja igenom.

Med det konservativa partiet bittert splittrat över Europa, och Labour inte vågar säga ifrån, faller det på de liberala demokraterna att ta sig an UKIP och belysa varför deras politik skulle vara en katastrof för Storbritannien. Bara vi driver en kampanj om behovet av att stanna i EU för att hålla vårt land starkt, välmående, säkert och grönt.

Det betyder naturligtvis inte att vi är nöjda med status quo. Liberala demokrater är ett reformparti på alla regeringsnivåer – från Westminster till ditt lokala råd – och EU är inget undantag. Vi skulle vilja se ett EU som fokuserar mer på de stora frågorna: att öka handeln, skapa jobb och ta itu med globala frågor som organiserad brottslighet och klimatförändringar. Det innebär att man tar bort de återstående handelshindren i Europa inom områden som tjänster och digitala industrier, så att brittiska företag kan dra full nytta av den inre marknaden. Det innebär fler handelsavtal med stora ekonomier runt om i världen, inklusive USA, Japan och Indien. Och det innebär en radikal reform av EU:s budget så att den används bättre på områden där den kan skapa jobb och tillväxt, som spetsforskning och utveckling och gränsöverskridande infrastrukturprojekt.

Annons

Dessutom kommer liberaldemokraterna att driva på för EU:s ambitiösa miljömål som kommer att gynna Storbritannien genom att ge mer grön tillväxt och gröna jobb. Den förnybara sektorn sysselsätter nu tre gånger så många människor som den brittiska kolindustrin och det finns potential att skapa omkring 200,000 XNUMX nya jobb under det kommande decenniet. Vi vill också att EU använder sin förhandlingskraft för att skapa ett bindande internationellt fördrag för att bekämpa klimatförändringarna.

Brottsligheten stannar inte vid nationsgränserna. Det är därför de liberala demokraterna har förespråkat användningen av den europeiska arresteringsordern (EAW), trots motstånd från de konservativa och UKIP. EAW tillåter oss att snabbt föra tillbaka brottslingar från utlandet för att ställas inför rätta i brittiska domstolar; det betyder också att vi kan utvisa brottslingar för att ställas inför rätta i deras hemland. Att vara utanför EU skulle innebära att vår polis skulle ställas inför massor av pappersarbete istället för att snabbt kunna fånga lagöverträdare som har flytt någon annanstans i Europa.

Dessa europeiska val är annorlunda, eftersom väljarna nu står inför ett enkelt val: antingen att säkra miljontals brittiska jobb och skydda vår ekonomiska återhämtning, eller att sätta allt detta på spel genom att dra upp dragbron. Till skillnad från andra partier kommer Liberaldemokraterna inte att lösa frågan: vi kommer att kämpa för att hålla Storbritannien starkare, grönare och säkrare – i Europa.

För att följa Fiona Hall på Twitter: @FionaHallMEP

© Copyright Endeavour Public Affairs 2014

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend