Anslut dig till vårt nätverk!

karibisk

Inspirerande turisminnovation i EU:s utomeuropeiska länder och territorier - #Anguilla workshop, 11-12 oktober 2018

DELA MED SIG:

publicerade

on

Innovation och kreativitet inom turistsektorn kan göra Europeiska unionens utomeuropeiska länder och territorier (ULT) mer konkurrenskraftiga på den internationella marknaden och mer motståndskraftiga mot destruktiva väderfenomen som orkaner. Det är temat för en tvådagarsworkshop i Anguilla, 11-12 oktober, anordnad av OCTA Innovation och värd av Anguillas regering.  

OCTA Innovation är ett EU-finansierat initiativ som hjälper ULT att genomföra territoriella innovationsstrategier. Dess uppdrag är att förbättra hållbar utveckling genom innovativa lösningar för ekonomisk diversifiering och att förbättra den regionala och globala konkurrenskraften i de utomeuropeiska länderna och territorierna (ULT).

ULT är till stor del små ö-stater i Karibiska havet och Stilla havet och Atlanten, alla med unika turismtillgångar. Evenemanget kommer att samla regeringstjänstemän från: Anguilla, Aruba, Bonaire, Brittiska Jungfruöarna, Caymanöarna, Curaçao, Falklandsöarna, Franska Polynesien, Grönland, Montserrat, Nya Kaledonien, Pitcairn, Saba, Saint Barthélemy, Saint Helena, Saint-Pierre -et-Miquelon, Sint Eustatius, Sint Maarten, Turks- och Caicosöarna och Wallis-och-Futuna.

"Ödestinationer som har identifierat och implementerat innovativa lösningar, kreativa attraktioner och besökstjänster tenderar att vara mer framgångsrika när det gäller att säkra konstant tillväxt och övervinna geopolitiska problem och naturkatastrofer", säger Milan Jezic von Gesseneck, OCTA Innovations teamledare. "Tiden har kommit att ställa de rätta frågorna och hitta nya svar på hur ULT:s regeringar bäst kan främja innovation inom turism. ULT bör inte vara kopior av andra länders innovationspolitik; ULT måste hitta sin egen väg.”

Evenemangets organisation har vägletts av råd från Anguillas regerings chefsminister Victor Banks och vicepresident för OCTA (Overseas Countries and Territories Association) Tracy Knight. Anguilla Innovation Manager Bren Romney och hans team har också varit avgörande i förberedelserna. Ett fokus kommer att vara innovativa individuella attraktioner och boende i ULT för att förbättra besöksupplevelsen. Införandet av innovationer inom digital teknik till sektorn har potential att attrahera den växande millenniemarknaden.

De välkända turistexperterna Anne-Mette Hjalager och James MacGregor och innovationsexperten Milan Jezic von Gesseneck leder debatten. Ambitionen är att lägga fram innovativa turisminitiativ som samtidigt värnar om naturresurserna och gör det möjligt för ULT att vara motståndskraftiga mot krafter som kan minska besökarnas ankomster. De inkluderar orkaner och havsnivåhöjningar orsakade av global uppvärmning. Workshopen syftar också till att ge upphov till innovationsaktiviteter, metoder och tekniker som kommer att vara attraktiva för både ULT:s nuvarande källmarknader och attrahera nya marknadssegment. "Tillsammans kommer vi att ompröva ULT:s innovationspolicyportföljer. Vi kommer att kritiskt och kreativt ta itu med de sätt som ULT:s regeringar kan ta på det mest effektiva sättet fördelarna med de unika potentialerna i ULT, säger Milan Jezic von Gesseneck.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend